четвер, 27 вересня 2018 19:34

"Навіть родина не знала, де він знаходиться" - ЗМІ з'ясували, ким насправді є підозрюваний в отруєнні Скрипалів

  ЗМІ розповілі про підозрюваного в отруєнні Скріпалів Руслана Баширова. Фото: Кommersant
ЗМІ розповілі про підозрюваного в отруєнні Скріпалів Руслана Баширова. Фото: Кommersant

ЗМІ повідомили, що з'ясували особу одного з підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля - Руслана Бошірова.

За їх версією, Бошіров - це полковник ГРУ, Герой Росії Анатолій Чепіга. Також вдалося поспілкуватися з жителями села Березівка, в якому довгий час жив пан Чепіга, передає "Кommersant".

Співрозмовники попросили не називати їх імен, адже вони бояться проблем з ФСБ. Водночас жителі села Березівка зізнаються, що в останній час переглядають і перечитують всі опубліковані матеріали по даній темі.

"Це він, Толя ", - говорить давня знайома Чепіги, з якої він близько спілкувався в шкільні роки.

"Сто відсотків він. Очі чорні майже, і голос його, - додає співрозмовниця.- У 1996 році він закінчив Березовську школу і поступив в ДВОКУ. Дуже розумний, хороший хлопець, кмітливий, мова зв'язана, навчався добре. Всі про нього можуть сказати тільки позитивне. Не пив, не курив, ні в яких поганих компаніях ніколи замішаний не був. Точно пам'ятаю, день народження у нього був на початку квітня. Сестра Галя була трохи старше".

  ЗМІ розповілі про підозрюваного в отруєнні Скріпалів Руслана Баширова. Фото: Кommersant
ЗМІ розповілі про підозрюваного в отруєнні Скріпалів Руслана Баширова. Фото: Кommersant

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео з підозрюваними в отруєнні Скрипалів

Також вдалося з'ясувати, що батько Анатолія Чепіги Володимир Максимович в 1990-і був директором спеціалізованої пересувної механізованої колони (СПМК) "Іванівська" в Березівці, потім влаштувався в військову частину. ЗМІ з'ясували, що батько підозрюваного також був співзасновником ЗАТ СПМК "Іванівська" в Амурській області з часткою в 5,61% . Мати отруювача Скрипаля працювала бухгалтером на одному з підприємств.

В селі ще досі пам'ятають сім'ю Чепіги, хоча вони й переїхали кілька років тому. При цьому Анатолій Чепіга після закінчення військового вузу поїхав за розподілом. За словами селян, Анатолій одружений, у нього двоє дітей. Нещодавно в селі говорили, що нібито його сім'ї дали чотирикімнатну квартиру в Москві.

"Те, що він на секретній службі в гарячих точках, ми знали. Його мама плакала: навіть родина не була в курсі, де саме він знаходиться. Дружина в Хабаровську жила, чекала. Я останній раз його бачила років десять тому, коли він приїжджав до рідних ", - розповіла ще одна мешканка Березовкі.

"Він був уже майже лисим, не надто схожий на це фото, у нього відкритий погляд був, а тут як з-під лоба. Хоча очі карі", - додала вона.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Бошіров, яких підозрюють в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, перед замахом в Солсбері здійснили щонайменше шість окремих поїздок в швейцарську Женеву. Зазначається, що чоловіки з вересня 2016 року по березень 2018 року близько 30 разів літали в Європу.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть родина не знала, де він знаходиться" - ЗМІ з'ясували, ким насправді є підозрюваний в отруєнні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути