понеділок, 05 вересня 2022 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Навчання українських військових у Британії вийде на новий рівень – ЗМІ

Навчання українських військових у Британії вийде на новий рівень – ЗМІ
Навчання ЗСУ в Британії значно розширять, за даними ЗМІ. Фото: Генштаб ЗСУ

Велика Британія значно розширить програму підготовки українських військових.

Ідеться про навчання десятків тисяч наших солдатів, пише Sky News з посиланням на джерела в британському Міноборони.

Зазначається, тривалість бойового курсу подовжили з трьох до п'яти тижнів. Більша частина навчання і надалі буде у Великій Британії.

Приблизно 4,7 тис. військовослужбовців уже пройшли навчання на військових базах на півночі, південному заході та південному сході Англії. Командири планують продовжувати підтримку доти, поки Україні будуть потрібні нові війська для боротьби з вторгненням Росії.

Військові інструктори з восьми інших країн, включаючи Нову Зеландію, Швецію та Нідерланди, об'єдналися зі своїми британськими колегами для проведення розширеної навчальної місії. Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що це демонструє "нашу спільну рішучість підтримувати Збройні сили України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Бориса було одне питання" – Зеленський розкрив деталі зустрічей із Джонсоном

"Навчальний курс швидко розвивався, і зараз ми продовжуємо його до п'яти тижнів, щоб забезпечити найкращу підготовку українських солдатів, які незабаром будуть готові для активних бойових дій", - сказав він.

Основний курс, який пропонується Британією, базується на базовій підготовці піхоти. Він охоплює поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, маскування та тактику патрулювання.

Додаткові два тижні дозволять отримати більш просунуту підготовку. Наприклад, щодо окопної та міської війни, операцій на транспортних засобах та навчання на полі бою в імітованих бойових умовах.

У червні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав Київ. Тоді запропонував програму підготовки українських військових на британській території президенту Володимиру Зеленському. Джонсон запевнив, що військові Сполученого Королівства можуть забезпечити підготовку до 10 тис. українських армійців кожні 120 днів.

Навчання українських воїнів проводять підрозділи 11-ї бригади допомоги силам безпеки Британської армії та полку Королівських ВПС разом із міжнародними інструкторами.

У липні Джонсон відвідав навчання для українських військових та взяв участь у вправах.

Бен Воллес вже чотири рази відвідував місця навчання наших воїнів. Останній на сьогоднішній день візит відбувся 2 вересня. Якщо міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс посяде крісло прем'єра, Воллес збереже свою посаду міністра оборони, пишуть ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Навчання українських військових у Британії вийде на новий рівень – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути