Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 11:07

Навального номінували на премію Сахарова

Навального номінували на премію Сахарова
Денупати Європарламенту номінували Навального на премію Сахарова. Фото: Reuters

Російського опозиціонера й борця з корупцією Олексія Навального висунули кандидатом на здобуття Премії імені Андрія Сахарова "За свободу думки" за 2021 рік.

Про таке рішення у вівторок оголосила група депутатів Європарламенту "Оновлення ​​Європи" (Renew Europe).

Навального назвали "людиною, яку Володимир Путін боїться найбільше".

"Олексій Навальний бореться за все, що обстоює ЄС у світі: демократію та верховенство права, правду й свободу. Те, що ми часто сприймаємо як належне, але в його путінській Росії ця боротьба майже коштувала йому життя. Навальний став кінцевим символом гноблення в Росії, за яким стоїть стільки пересічних росіян, які бояться говорити й заслуговують на підтримку Європейського Союзу", - сказав учасник групи "Оновлення Європи", колишній прем'єр-міністр Бельгії Ґі Верховстадт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний у колонії вперше поговорив із пресою

Верховстадт був одним із депутатів, які активно підтримували кандидатуру Навального. Голова депутатської групи, румунський політик Дачіан Чолош, підтримав рішення щодо номінації Навального.

"Це сильний меседж нашої політичної групи. Олексій Навальний - найяскравіший символ авторитарних ексцесів російського режиму й порушень свободи висловлення поглядів, які він здійснює щодня. Ми докладемо зусиль, щоб забезпечити його звільнення. Я також не забуваю сотні політв'язнів, які поділяють сумну долю Навального. Не може бути нормалізації наших відносин із Росією, доки не будуть дотримані основоположні принципи, яких дотримувалася Росія під час вступу до Ради Європи", - заявив Чолош.

Заснований російським опозиціонером Олексієм Навальним "Фонд боротьби з корупцією" остаточно ліквідували.

31 серпня ФБК позбавили статусу юридичної особи і внесли відповідні зміни до єдиного реєстру юросіб на сайті федеральної податкової служби.

Зараз ви читаєте новину «Навального номінували на премію Сахарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути