Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 15:43

Навальний вимагає від омських лікарів повернути важливий речовий доказ

Навальний вимагає від омських лікарів повернути важливий речовий доказ
Навальний вимагає від омських медиків повернути йому одяг. Фото: REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний вимагає від омських медиків повернути одяг, в якому його госпіталізували після отруєння.

Про це він заявив на своєму офіційному сайті.

За словами Навального, з дня його отруєння минув місяць, проте російська влада досі не зробила жодних кроків для розслідування цього злочину.

"У Росії кримінальну справу так і не завели, а є тільки дослідча перевірка за фактом госпіталізації. Таке враження, що я в літаку не в кому впав, а послизнувся в супермаркеті і зламав ногу", - поскаржився Навальний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробник "Новичка" попросив вибачення у Навального

"Мене зараз цікавить одне: мій одяг. І саме той, в якому я був у день отруєння 20 серпня. 30 днів дослідчої перевірки використали для того, аби сховати цей найважливіший доказ. Перед тим як доставити мене в Німеччину, весь одяг зняли, а мене відправили абсолютно голого. З урахуванням того, що на моєму тілі виявили сліди отрути з групи "Новичок", і контактний спосіб зараження досить імовірний, мій одяг - дуже важливий речовий доказ", - підкреслив він.

Навальний зажадав, аби його одяг акуратно упакували в целофановий пакет і повернули.

Раніше повідомлялося, що Олексій Навальний відчув себе зле 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. З тих пір він перебував у комі. Омські лікарі провели низку аналізів і дійшли висновку, що це не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Політик перебував у штучній комі.

2 вересня уряд Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новичок".

Також 14 вересня берлінська клініка "Шаріте", в якій перебуває Навальний, повідомила, що відключила російського політика від апарату штучної вентиляції легенів. Лікарі відзначали, що він почав на короткий час вставати з лікарняного ліжка. Крім того, це був перший раз, коли сам Навальний дозволив медикам оприлюднювати інформацію про стан його здоров'я, раніше такі дозволи давала його дружина Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Навальний вимагає від омських лікарів повернути важливий речовий доказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути