понеділок, 09 листопада 2020 15:03

Науковці відкрили 2 нових види тварин

Науковці відкрили 2 нових види тварин
Посум мешкає майже по всьому східному узбережжю Австралії. Фото: pixabay

Один з австралійських сумчастих — великий літаючий посум — насправді ділиться на три окремі види.

Біологи пояснюють, що великий посум харчується листям евкаліпта, як і коала. Але на відміну від коали, більш великий посум може парити від дерева до дерева, як білка-летяга, пише "Новое время".

Посум мешкає майже по всьому східному узбережжю Австралії: від штату Вікторії на півдні до північних частин штату Квінсленд. Широта ареалу разом з різними морфологічними відмінностями, зазначеними між особинами в різних частинах країни, призвели до припущень, що можливо, це кілька видів тварин. Але для перевірки гіпотези був потрібний аналіз ДНК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали зворушливі фото кота, найкращий друг якого - кінь

"Деякий час були припущення, що існує більше 1 виду великих посумів, але тепер у нас є докази з їх ДНК. Це повністю змінює наше уявлення про них", — каже кандидатка наук Деніз МакГрегор з Університету Джеймса Кука.

Науковці використовували інструмент генотипування під назвою Diversity Array Technology (DArT) для аналізу зразків тканин, узятих у понад 50 дорослих літаючих посумів, що живуть в декількох регіонах Австралії, і результати підтвердили: існує кілька видів літаючих посумів. На додаток до виду Petauroides volans, який вважався єдиним представником роду Petauroides, команда стверджує, що є ще 2 види цих істот, які раніше вважали підвидами. Ці 3 види становлять 3 різні популяції уздовж східного узбережжя Австралії: Petauroides volans - південні регіони, Petauroides armillatus - центральні, Petauroides minor - північні.

"Біорізноманіття Австралії стало значно багатшим. Не кожен день відкриваються нові ссавці, не кажучи вже про 2 нових види", — говорить співавтор роботи, еколог Ендрю Крокенбергер.

У Великій Британії працівникам зоопарку довелося ізолювати від публіки 5 папуг після того, як вони почали грубо обзивати відвідувачів. Африканські сірі папуги на ім'я Біллі, Ерік, Тайсон, Джейд та Елсі потрапили в Лінкольнширський парк дикої природи у серпні, де їх разом закрили на карантин. В умовах ізоляції птахи засвоїли нецензурну лексику, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Науковці відкрили 2 нових види тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути