четвер, 01 жовтня 2020 06:06

У зоопарку ізолювали папуг, бо вони лаялися на відвідувачів

У зоопарку ізолювали папуг, бо вони лаялися на відвідувачів
У Британії працівники зоопарку ізолювали папуг, бо вони обзивали відвідувачів. Фото: REUTERS

У Британії працівникам зоопарку довелося ізолювати від публіки 5 папуг після того, як вони почали грубо обзивати відвідувачів.

Африканські сірі папуги на ім'я Біллі, Ерік, Тайсон, Джейд та Елсі потрапили в Лінкольнширський парк дикої природи у серпні, де їх разом закрили на карантин. В умовах ізоляції птахи засвоїли нецензурну лексику, повідомляє BBC.

Після того як їх перемістили у відкриті вольєри, птахи почали лаятися на відвідувачів. Адміністрації парку довелося переселити папуг в інші колонії, подалі від відвідувачів.

Співробітниця парку Джесс Ньютон сказала, що було дуже цікаво працювати з птахами після їхньої появи. За її словами, всі сподівалися, що папуги відмовляться від поганої звички, коли їх виставлять на публіку, проте все пішло шкереберть.

"Папуги лаються, щоб привернути увагу та отримати відповідь. Тому, якщо люди виглядають шокованими або сміються, це просто спонукає їх лаятися ще більше. Якщо йдеться про 5 птахів, один буде лаятися, а інший - сміятися, і так триватиме довго", - сказав виконавчий директор парку Стів Ніколс.

Він сподівається, що птахи вивчать у колоніях інші слова. Але, якщо вони навчать лаятися інших папуг, то працівники зоопарку матимуть справу з 250 лайливими птахами, з якими не зрозуміло що доведеться робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дикий ведмідь розтрощив зоопарк

Африканський папуга або жако - напевне найпопулярніший вид великих папуг. Існують відомості, що їх тримали як домашніх тварин єгипетські фараони, стародавні греки та англійський король Король Генріх VIII.

Висота цих птахів може досягати до 35 см, вага до 600 г. Сірі папуги дуже точно передають звуки людської мови. Голос жако легко сплутати не тільки з голосом людини взагалі, але і з голосом конкретної людини, наприклад, господаря. Відомі випадки, коли ці папуги правильно відповідали на запитання, виконували накази, тобто птахи були здібні до ситуативного та асоціативного "мовлення".

Папуги теж можуть бути "ліворукі" та "праворукі". Відомий випадок, коли сіра папуга ногою намагалася імітувати рухи руки свого господаря. Також повідомляли про жако-поліглота, який міг говорити голландською, німецькою і французькою.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку ізолювали папуг, бо вони лаялися на відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути