Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2021 13:02

НАТО займеться кордоном Білорусі з країнами Альянсу

НАТО займеться кордоном Білорусі з країнами Альянсу
Кордон Польщі з Білоруссю / Reuters

Польський політик Дональд Туск закликав до загальнонаціональної угоди в Польщі щодо врегулювання кризи на польсько-білоруському кордоні. Тим часом ситуація на кордоні викликає дедалі більший інтерес не тільки в Польщі.

Ситуацією на кордоні Білорусі та країн ЄС зайнялося НАТО, про що повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН закликала Польщу прийняти білоруських мігрантів

"Те, що бачимо на кордоні, і те, як білоруський уряд використовує мігрантів як інструмент гібридної атаки, тривожить. Ми уважно за цим стежимо. У середу було засідання послів країн НАТО, на якому міністр закордонних справ Литви розповів про останні події. Ми вирішили відправити групу експертів на білорусько-литовський кордон. Вони мають допомогти Литві боротися з цією гібридною загрозою й оцінити ситуацію на місці", - сказав Столтенберг.

Колишній президент ЄС і лідер польської опозиційної партії "Громадянська платформа" Дональд Туск опублікував у соцмережах заяву, в якій закликав уряд Польщі дійти загальнонаціонального консенсусу щодо кризи з біженцями.

Білоруські прикордонники незаконно перетнули кордон Литви, щоб витіснити мігрантів. Представники білоруських структур зі щитами та обладнанням для боротьби з заворушеннями примусово витіснили групу з 35 мігрантів на литовську територію і в'їхали на територію Литви. Про це повідомило литовське МВС.

Зараз ви читаєте новину «НАТО займеться кордоном Білорусі з країнами Альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути