четвер, 09 червня 2022 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО проводить у Європі наймасштабніші в історії військові навчання

НАТО проводить у Європі наймасштабніші в історії військові навчання
Військовослужбовці НАТО беруть участь у найбільших в історії навчаннях з випробування систем протиповітряної та протиракетної оборони. Фото: pixabay.com

НАТО проводить у Європі найбільші в історії військові навчання з випробування систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Загалом задіяли понад 3 тис. військовослужбовців з 17 країн, повідомляє ВВС.

"Навчання спрямовані на відпрацювання протидії російським крилатим ракетам, а також авіації різних класів і типів, яка перебуває на озброєнні армії Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко продовжив військові навчання на кордоні з Україною

Навчання під назвою "Спадщина Рамштайна" проходять на території Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Союзники залучили 17 наземних систем протиповітряної та протиракетної оборони. З баз по всій Європі прилетіли 50 винищувачів та інших бойових літаків.

Американські кораблі беруть участь у великомасштабних натовських військово-морських навчаннях BALTOPS-2022, що почалися на Балтиці. В акваторії Балтійського моря перебувають три американські бойових кораблі - великий десантний корабель ВМС США USS Kearsarge, на борту якого розміщені підрозділи 22-го експедиційного батальйону морської піхоти, а також десантний транспорт - док USS Gunston Hall ("Ганстон Хол") і ракетний есмінець USS Gravely ("Грейвелі").

Зараз ви читаєте новину «НАТО проводить у Європі наймасштабніші в історії військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути