вівторок, 15 червня 2021 00:51

НАТО продовжить лоскотати нерви Росії

НАТО продовжить лоскотати нерви Росії
НАТО збільшить свою присутність в Чорноморському регіоні. Фото: slovoidilo.ua

НАТО продовжить збільшення власної присутності у східній частині Альянсу та у Чорному морі.

Про це йдеться у пункті 34 Спільного комюніке, яке лідери держав та урядів НАТО прийняли за підсумками зустрічі в Брюсселі. Повний текст комюніке оприлюднений на сайті Північноатлантичного Альянсу.

"Ми будемо продовжувати діяти разом у відповідь на зміни ситуації з безпеки. Оскільки вона продовжує розвиватися, Альянс буде продовжувати необхідну адоптацію. З часів Варшавського (2016 р. – ред.) саміту, ми встановили передову присутність у східній частині Альянсу. Ми продовжуємо вдосконалювати нашу передову присутність в Естонії, Латвії, Литві та у Польщі, шляхом спільної підтримки планів з розвитку спроможностей чотирьох бойових груп та їх здатності до інтегрованих дій разом із місцевими силами оборони", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба: Ці всі російські страшилки про "червоні лінії" треба спокійно пройти

"Ми збільшили внески у нашу спільну передову присутність на суходолі, в морі та у повітрі в регіоні Чорного моря, і ми будемо продовжувати її повну імплементацію. Наші заходи з безпеки, включаючи навчання та інші дії у повітрі, на суходолі та у морі, продовжуються та будуть і надалі надавати фундаментальну основу для заходів стримування. Ми підвищили наш внесок в окремі заходи із підтримки Туреччини, і ми віддані їх повній імплементації" - наголосили лідери країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО звернувся до української влади

Вони також окреслили заходи з безпеки та посилення військової присутності та боєготовності підрозділів у східних регіонах та у районах північних високих широт з метою оборони та політики стримування.

14 червня в Брюсселі відбувся саміт НАТО, який розглянув шляхи подальшого зміцнення трансатлантичного партнерства та розвиток Альянсу до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «НАТО продовжить лоскотати нерви Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути