понеділок, 14 червня 2021 21:20

Генсек НАТО звернувся до української влади

Генсек НАТО звернувся до української влади
Столтенберг заявив, що двері НАТО відчинені для України. Фото: Reuters

Двері НАТО для України та Грузії залишаються відкритими.

Країнам потрібно просуватися на шляху реформ, які наближають їх до членства, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками саміту у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні ми підтвердили, що двері НАТО залишаються відчиненими, підтверджуючи наше рішення на Бухарестському саміті 2008 року, та що ми посилимо нашу підтримку, щоб допомогти Україні та Грузії сфокусуватися на реформах, які наближають їх до НАТО", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО має дотриматися обіцянок Україні та Грузії - президент Литви

Столтенберг сказав, що НАТО надає Україні потужну політичну підтримку щодо територіальної цілісності і суверенітету. Надає практичну підтримку як у рамках НАТО, так і двосторонніх відносин з членами.

Україна увійде до НАТО через План дій щодо членства. "Ми підтверджуємо рішення, ухвалене 2008 року на Бухарестському саміті НАТО, про те, що Україна стане членом Альянсу і при цьому План дій щодо членства буде невіддільною частиною цього процесу", - йдеться у комюніке лідерів НАТО, яке схвалили за підсумками брюссельського саміту Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО звернувся до української влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути