Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 10:22

НАТО готує план захисту від потенційного нападу Росії

НАТО готує план захисту від потенційного нападу Росії
Офіційні особи США й дипломати вважають, що атака є неминучою. Фото: Reuters

Міністри оборони НАТО збираються погодити новий генеральний план захисту від потенційного нападу Росії.

Міністерська зустріч НАТО відбудеться у Брюсселі 21-22 жовтня, повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів і офіційних осіб.

"Конфіденційна стратегія виходить за межі чинних регіональних планів оборони. І спрямована на підготовку до будь-якої одночасної атаки в регіонах Балтійського й Чорного морів, можливо, з ядерною зброєю та зламом комп'ютерних мереж або з космосу", - ідеться в повідомленні.

РФ заперечує свої воєнні наміри й заявляє, що саме НАТО ризикує дестабілізувати Європу подібними приготуваннями. Водночас офіційні особи США й дипломати вважають, що атака неминуча. Адже Росія розробляє сучасні системи озброєнь і розміщує війська й техніку ближче до кордонів союзників.

Генерал у відставці Бен Годжес, який командував військами США в Європі з 2014-го до 2017 року, сподівається, що стратегічний план призведе до більшої узгодженості в колективній обороні НАТО. Це означатиме більше ресурсів для Чорноморського регіону, який, на його думку, є імовірнішою гарячою точкою, ніж Балтія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення SWIFT і зупинка імпорту газу: Європарламент ухвалив резолюцію щодо Росії

Москва хоче встановити нові правила міжнародного порядку або послабити чинні. Її мета - ослаблення НАТО та ЄС. А це означає, що США життєво зацікавлені, щоб перешкодити Кремлю в Європі. Україна - фронт цієї війни. Якщо вона не зможе дати відсіч росіянам, ті підуть далі й спробують загарбати додаткові європейські території. Вони займаються цим із 2008 року й не збираються відмовлятися. Допомога Україні в захисті територіальної цілісності й суверенітету - найекономніший спосіб захисту НАТО.

Зараз ви читаєте новину «НАТО готує план захисту від потенційного нападу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути