пʼятниця, 10 травня 2019 18:27

Знайшли птахів, яких тисячі років вважали вимерлими

Знайшли птахів, яких тисячі років вважали вимерлими
Даний вид птахів вважався вимерлим протягом 36 тисяч років. Фото: Аcademic.oup.com

На Сейшельських островах помітили птахів, яких кілька тисяч років вважали вимерлими. Унікальний вид називається Dryolimnas cuvieri.

"Воскресіння" вимерлих птахів відбулося завдяки явищу ітеративної еволюції, коли з одного й того самого предка розвивається один і той самий вид різного часу. Про це повідомляють у матеріалі Zoological Journal of the Linnean Society.

Цей вид птахів вважали вимерлим протягом 36 тис. років. Зник через те, що в місцях його проживання не було хижаків, тож не потрібно було захищатися. Тому птахи не навчилися літати і загинули унаслідок малої рухливості під час стихійних лих.

Dryolimnas cuvieri з'явився на місці свого вимирання - великому атолі (після того, як він знову сплив на сушу). Такий висновок вчені зробили, знайшовши там останки птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали кумедні кадри зі світу дикої природи

"Ці унікальні скам'янілості дають неспростовні докази того, що член сімейства пастушкових двічі колонізував атол. Він прилетів, найімовірніше, з Мадагаскару. Щоразу після прильоту на атол втрачав здатність літати, перетворюючись на інший вид. Викопні свідоцтва вказують на здатність цих птахів успішно колонізувати ізольовані острови й доволі швидко втрачати можливість літати внаслідок ітеративної еволюції", - розповів доктор Джуліан Хьюм, провідний науковець та співробітник Музею природної історії.

У папуг какапо видався рекордний сезон розмноження. Це може врятувати вид від вимирання.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли птахів, яких тисячі років вважали вимерлими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути