середа, 10 листопада 2021 04:06

NASA відклало політ астронавтів на Місяць

NASA відклало політ астронавтів на Місяць
Висадка астронавтів на Місяць відбудеться не раніше 2025-го. Фото: Фейсбук/NASA

Американське космічне агентство NASA переносить плани висадки астронавтів на Місяці принаймні на 2025 рік.

"Мета, заявлена за адміністрації Трампа щодо висадки людей у 2024 році, не була обґрунтована технічними спроможностями", –заявив під час телефонної конференції керівник NASA Білл Нельсон, передає New York Times.

Також на затримку вплинув судовий процес, повязаний з правомірністю передачі контракту компанії SpaceX на створення місячного посадкового модулю.

"Ми втратили майже сім місяців в судовому процесі, і це вочевидь вплинуло на те, що посадка людини (на Місяць – ред.) відбудеться не раніше 2025 року", – зазначив керівник NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безос судитиметься з NASA через Маска

Він також зауважив, що це розігріє гонку між США й Китаєм щодо висадки й постійного базування людей на Місяці, оскільки КНР навпаки нарощує темпи своєї місячної програми.

"Однак, як би там не було, ми збираємося діяти настільки агресивно, наскільки зможемо – у безпечний і технічно можливий спосіб – щоби перемогти конкурентів у висадці на Місяці", - наголосив Нельсон.

У червні Китай успішно запустив у космос трьох космонавтів. Космічний корабель доправляє екіпаж до основного модуля майбутньої космічної станції "Тяньгун", яку будують на низькій навколоземній орбіті.

Наприкінці грудня минулого року у Китаї відбувся успішний запуск ракети-носія Chang Zheng-8, який організувало Національне космічне управління КНР. Пристрій вивів на орбіту чотири космічні апарати. Стартувала ракета з космодрому Веньчан на острові Хайнань. Вона вивела на орбіту секретний супутник XJY-7, мікросупутник ET-SMART-RSS - ETHSAT-6U, створений для Ефіопії, апарат дистанційного зондування Землі і супутник звʼязку.

Зараз ви читаєте новину «NASA відклало політ астронавтів на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути