четвер, 03 вересня 2020 15:27

Найзаможніша жінка світу багато жертвує на благодійність

Найзаможніша жінка світу багато жертвує на благодійність
Джефф Безос і Маккінзі Скотт / Getty Images

Колишня дружина одного з найбагатших людей планети, виконавчого директора Amazon Джеффа Безоса, Маккінзі Скотт стала найзаможнішою жінкою в світі.

Статки Скотт оцінюють в $68 млрд. За даними видання Bloomberg, вона обійшла спадкоємицю компанії L'Orеal Франсуазу Бетанкур-Маєрс. Про це пише CNN.

Під час розлучення торік Скотт отримала чверть акцій Amazon, що належали Безосу. Це 4% акцій компанії, загальною вартістю $35 млрд на той час. Зараз жінка – 12-та в списку найбагатших людей планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник Amazon став першим мільярдером з рекордними статками

У липні Скотт заявила, що пожертвувала $1,7 млрд 116 організаціям. Зосередилася на 9 напрямках, серед яких входять організації, що борються за расову рівність і проти кліматичних змін.

Також торік вона приєдналася до ініціативи інвестора Воррена Баффетта та подружжя Білла і Мелінди Гейтс, які заохочують найзаможніших людей планети скеровувати більшу частину багатства на благодійність.

Її ексчоловік Безос до ініціативи не приєднався. Його статки оцінюють у понад $200 млрд.

Акції Amazon зросли на 28% за останні 3 місяці та на понад 90%, порівняно з аналогічним періодом 2019-го. Пандемія значно підвищила капіталізацію.

Amazon - інтернет-сервіс, орієнтований на продаж товарів масового попиту, найбільша у світі за обігом капіталу компанія, що продає товари і послуги через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Найзаможніша жінка світу багато жертвує на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути