вівторок, 28 березня 2017 04:55

Наймогутніші країни світу не готові відмовитися від ядерної зброї

Наймогутніші країни світу не готові відмовитися від ядерної зброї
Фото: ВВС

Наймогутніші ядерні країни світу - США, Росія, Китай, Франція, Великобританія - вирішили не брати участі в переговорах щодо відмови від ядерної зброї. Такі переговори почалися в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Від них також відмовилися більше 30 інших країн, пише Deutsche Welle.

За словами постійного представника США в ООН Ніккі Хейлі, Сполучені Штати виступають за без'ядерний світ, але "реалістично" оцінюють шанси досягти цього, враховуючи необхідність захисту своїх громадян.

Хейлі також зазначила, що Вашингтон за десятиліття чинності підписаного в 1970-ті роки Договору про нерозповсюдження ядерної зброї вже і так скоротив свій ядерний арсенал на 85 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США офіційно звинуватили Росію в розміщенні наземних крилатих ракет

Ті країни, які відмовилися від участі в переговорах щодо без'ядерного світу, мають зобов'язання в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, зазначила Хейлі.

Всього 123 країни підтримали резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про проведення переговорів щодо повної відмови від ядерної зброї.

Міністерство оборони США звинуватило Росію в розгортанні ракет наземного базування, які заборонені договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Американські чиновники повідомили, що у Росії загалом є 2 дивізіони "заборонених" крилатих ракет: один з них було переміщено у грудні 2016 року на діючу військову базу на території РФ, інший продовжує випробування на полігоні Капустін Яр в Астраханській області.

У російському МЗС ці відомості назвали "голослівними звинуваченнями".

Зараз ви читаєте новину «Наймогутніші країни світу не готові відмовитися від ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути