Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2021 13:10

Нацгвардії США дозволили стріляти на ураження

Нацгвардії США дозволили стріляти на ураження
Солдати Нацгвардії охороняють Капітолій через паркан безпеки / Getty Images

Нацгвардії, дислокованій у столиці США, Вашингтоні, дозволили застосовувати вогнепальну зброю на ураження.

Із 12 січня нацгвардійців і поліцію біля будівлі Конгресу озброїли вогнепальною зброєю та дозволили її застосовувати для захисту будівлі та членів парламенту. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент означає розкол між республіканцями і боротьбу з трампізмом

Запит на озброєння охорони будівель схвалив військовий секретар США Раян Маккарті, який курує безпекою столичного округу Колумбія. Там розмістили 15 тис. нацгвардійців для гарантування безпеки інавгурації президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс 20 січня.

Безпеку посилили після того, як спецслужби попередили, що перед інавгурацією може відбутися кілька акцій прихильників Трампа. Аналіз соцмереж, який провів телеканал NBC, показує, що в інтернеті поширюються понад десяток закликів, що рекламують мітинги прихильників Трампа в столицях штатів.

Раніше ФБР направило правоохоронцям по країні меморандум з попередженням про можливі збройні виступи у всіх 50 столицях штатів, починаючи з суботи. Також підрозділам наказано підготуватися до потенційного використання саморобних вибухових пристроїв людьми, які можуть атакувати Капітолій та інші державні установи напередодні інавгурації.

Безпеку в самому Капітолії посилили за допомогою металошукачів і огорож навколо будівлі. Після насильства 6 січня правоохоронців розкритикували за бездіяльність, бо штурм стався в присутності 2300 поліцейських, які охороняли будівлю Конгресу.

Управління поліції Капітолія заявило, що не могло діяти інакше через кількість учасників акції. Правоохоронці боялись більшої кількості жертв. Розслідують деталі штурму, щоб з'ясувати недоліки безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Нацгвардії США дозволили стріляти на ураження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути