Ексклюзиви
середа, 07 липня 2021 12:49

Набув чинності скандальний закон про "гей-пропаганду"

Набув чинності скандальний закон про "гей-пропаганду"
В Угорщині набув чинності закон про так звану "гей-пропаганду". Фото: Getty Images

Сьогодні, 7 липня, в Угорщині набрав чинності скандальний закон про "заборону демонструвати і пропагувати" ЛГБТК+ в телевізійних шоу, фільмах та програмах сексуального виховання для дітей у школах.

Про це повідомило видання Hungary Today.

Критики впевнені, що цей закон є нападом на права ЛГБТК+ та стигматизує сексуальні меншини. Частина лідерів Європейського Союзу критикували за цей закон прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

17 з 27 країн ЄС підписали лист із засудженням будь-якої форми дискримінації на основі сексуальної орієнтації. "Повага та толерантність є основою європейського проєкту", - зазначили лідери Євросоюзу.

За словами Орбана, закон не спрямований проти гомосексуалів, а необхідний для забезпечення сексуального виховання дітей у віці до 18 років.

Більшість парламенту Угорщини становлять прихильники правоконсервативного прем'єр-міністра Орбана. Тож 15 червня прийняли законопроєкт про заборону так званої гей-пропаганди в школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представникам ЛГБТ у Миколаєві пригрозили різаниною

Закон також обмежує число тих, хто може проводити заняття зі статевого виховання: крім вчителів, це можуть робити тільки люди й організації, які входять до списку, затвердженого владою.

Також закон забороняє поширювати серед людей молодших від 18 років матеріали, в тому числі рекламні, які пропагують гомосексуальність або гендерну ідентичність, а також містять порнографічні матеріали. Телеканали водночас зобов'язали запровадити вікове маркування 18+ для фільмів і програм, які не відповідають ухваленому закону.

За поправки переважною більшістю голосували депутати з партії "Фідес – Угорський громадський союз", яку очолює Орбан.

У вівторок, 15 червня, угорські депутати прийняли закон, який забороняє обговорювати будь-яку інформацію про гомосексуальні відносини чи зміну статі з неповнолітніми. 157 депутатів проголосували "за" закон, лише один політик виступив "проти". Правляча партія "Фідес" має парламентську більшість, депутати від правої партії "Йоббік" також підтримали цей захід. Опозиційні партії Угорщини бойкотували голосування на знак протесту проти дискримінації ЛГБТ.

Зараз ви читаєте новину «Набув чинності скандальний закон про "гей-пропаганду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути