Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2018 17:02

На "вибори Путіна" зганяють студентів та безхатьків. Спостерігачів б'ють

На "вибори Путіна" зганяють студентів та безхатьків. Спостерігачів б'ють
Путін проголосував ще зранку. Активісти розгледіли, що в бюлетені поставив відмітку за себе

Керівництво Омського державного технічного університету змушувало студентів йти на вибори.

Проректор з позанавчальної роботи Ольга Кузнєцова примушувала учнів голосувати. Це офіційно підтвердив глава обласного виборчкома Олексій Нестеренко. Робила це "з добрих спонукань", переконаний він. Про це повідомляє Тайга.інфо.

"Батьки вважають, що їхні діти нетямущі, і з добрих спонукань пхають їм кашу в рот, тому що це корисно для здоров'я. Так і вихователі чинять зі студентами", - прокоментував він.

Студент Самарського державного медичного університету розповів, що декан педіатричного факультету Ігор Макаров і його заступник Віталій Жирнов контролюють явку студентів факультету на виборчих дільницях. Записи розмов про це передав сайту Медуза.

Із Санкт-Петербурга надходить інформація, що педколектив розробляє цілий план із залучення студентів то виборів. Відповідальними за це є куратори груп. Так звані "активісти" ходять по гуртожитку та погрожують виселенням тим студентам, які не прийдуть на вибори.

До виборчих дільниць звозять безхатьків

Також у Пітері на виборчі дільниці масово звозять безхатьків. Про це повідомляє Росбалт з посиланням на членів виборчої дільниці. Найбільш масові потоки виборців без місця проживання зареєстровані о 10:00 і 15:00. На 16:30 на дільниці проголосувало 347 людей без реєстрації в місті.

Станом на 17:00 (18:00 за московським часом) проголосувало 51,9 % виборців. 100% росіян проголосували у СІЗО, у Північній Кореї та на МКС (там лише один космонавт-росіянин).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консульство Росії закидали яйцями

Лідером із порушень виборчого законодавства у Росії стала Республіка Дагестан – один із суб'єктів РФ. Зокрема - його столиця Махачкала. Про це повідомляє "Кавказский узел".

Там відбуваються масові фальсифікації із вкидуванням бюлетенів. На громадських спостерігачів тиснуть члени виборчої комісії, поліція та місцеві "тітушки". Справа доходить до погроз та застосування фізичної сили. Їм забороняють вести відео зйомку порушень, силоміць виводять з території виборчих дільниць (це здійснюють в тому числі правоохоронці) або нападають просто в приміщенні для голосування.

У Сибіру в сміття викинули цілу пачку бюлетенів з відміткою за Путіна. Їх мали вкинути в урну на дільниці, припускають активісти.

Правозахисники фіксують нові факти примусу жителів окупованого Криму до участі у виборах президента Росії. Керівників двох великих підприємств Керчі, на яких працюють понад 100 співробітників, "зобов'язали забезпечити явку своїх підлеглих на вибори (без вказівки за кого голосувати)", передає Крим.Реалії.

Зараз ви читаєте новину «На "вибори Путіна" зганяють студентів та безхатьків. Спостерігачів б'ють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути