Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2024 09:55

На таємному складі знайшли найдорожчу в світі картину

На таємному складі знайшли найдорожчу в світі картину
Вважається, що покупцем витвору мистецтва є наслідний принц Саудівської Аравії. Фото: eastnews.ua

На таємному складі у Швейцарії знайшли найдорожчу картину у світі.

Автором полотна є Леонардо да Вінчі, пише Bild. Картина вже кілька років зберігається на митному складі.

"У 2017 році аукціон Christie's в Нью-Йорку виставив на аукціон картину Salvator Mundi, написану близько 1500 року за рекордну суму в 406 мільйонів євро. З того часу про неї нічого не було відомо протягом кількох років. Ймовірним покупцем картини "Спаситель світу" є наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман, але офіційно він ніколи цього не підтверджував", - сказано в повідомленні.

Говорили також, що полотно було вилучене у 2019 році незадовго до виставки в паризькому Луврі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісні полотна Моне, Пікассо та Бекона підуть з молотка

Американський професор і експерт із Близького Сходу Бернард Гейкель дізнався від міністра культури Саудівської Аравії, що картина зберігається на женевському митному складі.

"Саудівський кронпринц хоче побудувати для неї музей в Ер-Ріяді. Але поки що митниця, а точніше, контрольовані нею приватні склади - найкраще для полотна місце, оскільки там підтримують ідеальні температуру і вологість. Саму будівлю надійно охороняють. Це приватні будівлі під митним контролем, у яких можна непомітно зберігати цінні речі (наприклад, меблі, золото, вино)", - пише Bild.

У Женеві таким чином зберігається 1,2 млн витворів мистецтва.

"Перевага для клієнтів: митні збори та податки застосовуються лише тоді, коли товари залишають склад, а до того власник оплачує лише витрати на зберігання. Але є і проблема: ніхто не знає, що насправді непомітно зберігається у Швейцарії. Там також можна заховати награбоване мистецтво та крадені речі", - вважають журналісти.

У 2005 році "Спасителя світу" було продано всього за $1175. Після масштабних реставраційних робіт її подали як твір Леонардо да Вінчі. Хоча серед мистецтвознавців існує сумнів щодо авторства, її ціна до 2017 року різко зросла. Торги на аукціоні Christie's починалися з оцінки $100 млн. Організатори торгів сказали, що покупцем нібито став департамент культури і туризму Абу-Дабі. Раніше полотно нібито належало якомусь російському колекціонеру.

У США чоловік за $30 випадково придбав картину відомого німецького художника Альбрехта Дюрера, вартістю $50 млн. Бізнесмен і поціновувач мистецтва 55-річний Кліффорд Шорер, запізнюючись на вечірку з нагоди виходу на пенсію подруги, натрапив на малюнок 500-річної давнини.

Зараз ви читаєте новину «На таємному складі знайшли найдорожчу в світі картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути