неділя, 20 листопада 2022 08:31

На США обрушився сніжний шторм, є жертви: кадри зі штату Нью-Йорк
5

Снігова буря накрила штат Нью-Йорк у США
Фото: скріншот з відео
Снігова буря накрила штат Нью-Йорк у США
Снігова буря накрила штат Нью-Йорк у США
Снігова буря накрила штат Нью-Йорк у США
Снігова буря накрила штат Нью-Йорк у США

Потужна сніжна буря та заметіль накрила західну частину штату Нью-Йорк в Сполучених Штатах Америки. У деяких місцях випало рекордних понад 180 см снігу.

Через негоду заборонили рух автомобілістам, закрили школи та скасували рейси напередодні свята Дня подяки, пише CNN.

У західній частині штату Нью-Йорк перекрили основні автомагістралі, заборонили поїздки та залишати домівки до початку снігопаду для запобігання нещасним випадкам та забезпечення чистоти доріг для аварійно-рятувальних служб.

Двоє місцевих жителів померли від серцевих ускладнень, пов'язаних із роботою лопатою та спробою розчистити землю, зазначив виконавчий директор округу Ері Марк Полонкарц.

Губернаторка Нью-Йорка Кеті Хоукул заявляла про готовність штату до снігових ураганів і зауважувала, що бригади працюють нон-стоп, щоб упоратися із ситуацією.

"Це зусилля, які ми об'єднали: ресурси, люди, обладнання з усього штату Нью-Йорк. І завдяки попереджувальному удару ми змогли запобігти багатьох трагедій", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київ обрушився перший снігопад: фото та відео засніженої столиці

Увечері 19 листопада попередження про негоду діяли для понад 8 млн людей у шести штатах Великих озер : Вісконсині, Мічигані, Індіані, Огайо, Пенсільванії та Нью-Йорку.

Синоптики та чиновники б'ють на сполох з приводу небезпечного для життя характеру цієї хуртовини, яка є історичною навіть для регіону Буффало. Там сильний снігопад є нормою в зимові місяці. Очікується, що потужні хуртовини продовжиться протягом вихідних із короткими періодами полегшення.

За даними місцевої метеорологічної служби, це вже третій сніговий листопад у Баффало.

Мер Баффало Байрон Браун сказав, що місто може повернутися до "якогось відчуття нормального життя" у понеділок або вівторок, якщо до неділі пройде сильна сніжна буря.

"Це був дуже непередбачуваний шторм, коли смуги снігу рухалися назад і вперед, з півночі на південь. Сніг випав дуже швидко, дуже мокрий, дуже важкий", – сказав він.

20 листопада в Україні очікується мокрий сніг, а в деяких областях дощ. Температура повітря у всій країні коливатиметься від -10℃ до +17℃. Найхолодніше буде на Житомирщині й Сумщині, найтепліше – у Криму.

Синоптики також попередили про небезпеку на дорогах через ожеледицю.

Зараз ви читаєте новину «На США обрушився сніжний шторм, є жертви: кадри зі штату Нью-Йорк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути