субота, 10 серпня 2019 12:43

На полігоні в РФ могла вибухнути ракета з ядерною установкою – Reuters

На полігоні в РФ могла вибухнути ракета з ядерною установкою – Reuters
"Це нагадує нам про серію інцидентів, що відбулися ще в Чорнобилі" - американський високопосадовець про вибух на полігоні в РФ. Фото із відкритих джерел.

Вибух і радіаційний викид на півночі Росії, при якому загинули співробітники "Росатому" і Міноборони, могли статися під час випробування крилатої ракети з ядерною установкою.

На думку американських експертів із ядерної зброї, вибух рідкого ракетного палива не призведе до викиду радіації. А інцидент стався в результаті аварії під час випробування крилатої ракети з ядерною установкою, передає Reuters.

"Вибухаючі ракетні двигуни на рідкому паливі не виділяють радіації, і ми знаємо, що росіяни працюють над якимось ядерним двигуном для крилатої ракети", - сказав старший науковий співробітник Федерації американських вчених Анкит Панда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв внаслідок вибуху на військовому полігоні в РФ зросла

Крім того, високопоставлений чиновник адміністрації президента США Дональда Трампа на умовах анонімності повідомив, що США продовжують стежити за подіями на крайній півночі Росії.

"Запевнення Москви в тому, що "все нормально" здаються нам порожніми...Це нагадує нам про серію інцидентів, що відбулися ще в Чорнобилі", - зазначив він.

Міноборони РФ повідомило, що в Архангельській області під час вибуху на військовому полігоні постраждали шестеро людей. Ще двоє загинули. У міністерстві стверджували, що після НП ніяких викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, радіаційний фон в нормі.

Зараз ви читаєте новину «На полігоні в РФ могла вибухнути ракета з ядерною установкою – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути