четвер, 21 червня 2018 18:39

На пляжі викинуло 11 тонн медуз

На пляжі викинуло 11 тонн медуз
Купол Pelagia noctiluca може сягати 20-30 см в діаметрі, а щупальці виростають до 2 м. Фото: Daily Mail

11 т медуз зібрали на пляжах південноіспанського регіону Коста-дель-Соль. 150 відпочивальників потрапили в лікарню з опіками.

Майже 8 т викинуло море на сході країни в районі курортів Нерха і Велез-Малага та ще 3 т - між Торремоліносом і Міхасом у районі міста Малага, повідомляє Daily Mail.

Поява великої кількості медуз пов'язана зі зливами та сильними вітрами, які викинули їх на берег. Експерти визначили, що тварини належать до виду Pelagia noctiluca. Їх купол може сягати 20-30 см в діаметрі, а щупальці виростають до 2 м. При контакті з чимось вони можуть світитися. Від торкання до них у людей виникають печіння, інтенсивні больові відчуття, запалення та червоні висипання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вченим вдалося виготовити чіпси з медуз

Тварин згрібали з піску граблями, а потім скидували у сміттєві баки за допомогою лопат. На деяких ділянках застосовували трактори. Вчора ситуація повернулася до норми. У вихідні вона була одною з найгірших з 2012 року, за оцінками експертів.

Минулого місяця відпочивальникам заборонили заходити у воду через нашестя "португальських корабликів" - ще одного виду небезпечних для людини медуз.

Жителі філіппінського села знайшли на березі Східного Негроса великороту акулу. Це рідкісний вид, тому місцеві вважають, що знахідка є ознакою загибелі. Рибак Пітер Рамірес розповів, що, незважаючи на небезпеку хижака, жителі намагалися допомогти йому, але риба була вже мертва.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі викинуло 11 тонн медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути