субота, 29 квітня 2023 02:11

На Байдена тиснуть щодо передачі Україні F-16 – ЗМІ

На Байдена тиснуть щодо передачі Україні F-16 – ЗМІ
F-16 однаково добре справляється із завданнями винищувача, бомбардувальника та перехоплювача. Фото: finance.ua

Президент США Джо Байден відчуває тиск з боку однопартійців у питанні наданні Україні сучасних винищувачів та ракет великого радіуса дії.

Серед тих, хто наполягає на таких поставках – Джейсон Кроу, Річард Блументаль, Шелдон Вайтхаус, Джаред Голден, Марк Келлі, повідомляє видання The Hill.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібно передати F-16 – німецький генерал

"Члени Конгресу від обох партій закликали Байдена поставити Україні реактивні ракети великої дальності ATACMS і сучасні винищувачі F-16",- зауважує видання.

Обладнання може бути ключовим для оборони, а також контрнаступу українців, стверджують члени Конгресу. Із цим погоджуються й деякі військові лідери США.

Адміністрація США досі відмовляється від такого кроку та заявляє, що Сполучені Штати не мають зайвих систем ATACMS, а літаки не є пріоритетом для ЗСУ. Втім, обіцянка Вашингтона дати Україні основні бойові танки M1 Abrams після того, як упродовж місяців Білий дім відмовлявся це зробити, дала привід для оптимізму.

Американські винищувачі F-16 здатні змінити ситуацію на полі бою. Разом з F-16 Україні потрібне відповідне озброєння. Важливим є радар, який зможе супроводжувати кілька повітряних цілей. Тоді зможемо знищувати кілька російських літаків за один раз.

Україна продовжує йти до мети щодо отримання західних літаків. Дискусії з партнерами щодо цього питання тривають. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «На Байдена тиснуть щодо передачі Україні F-16 – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути