Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 12:57

МЗС Польщі "очистять" від випускників російських вузів

МЗС Польщі "очистять" від випускників російських вузів
Яцек Чапутовіч проведе кардинальну перестановку кадрів в МЗС. Фото: Хвиля

У Міністерстві закордонних справ Польщі мають намір провести кадрову перестановку і звільнити старих дипломатів, переважно випускників Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ).

Новий міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович хоче провести принципово іншу політику від свого попередника Вітольда Ващиковського, який раніше виступав проти звільнень з МЗС і прийому нових співробітників. Про це повідомляє RMF.FM з посиланням на власні джерела.

Насамперед, після свого призначення новий глава МЗС хоче попрощатися зі старими працівниками, переважно випускниками МДІМВ, а після - прийняти на роботу нових дипломатів, навіть з більш низькою кваліфікацією.

Чапутович, ще будучи заступником міністра, знизив вимоги під час останнього конкурсу на дипломатичну і консульську служби та звільнив тодішнього директора Дипломатичної академії Артура Гаразіма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі висловилися за розв'язання спірних питань з Україною

9 січня у Польщі оголосили про зміни в уряді. Ротації відбулися в дев'яти міністерствах. Свою посаду, зокрема, втратив глава МЗС Вітольд Ващиковський, який кілька разів фігурував у скандалах між українською та польською сторонами. Раніше Ващиковський заявив про складання списків українських політиків із антипольськими поглядами.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Польщі "очистять" від випускників російських вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути