Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2021 11:54

Моторошна ДТП у Болгарії із 45 загиблими: з'явилися нові подробиці

Моторошна ДТП у Болгарії із 45 загиблими: з'явилися нові подробиці
Автобус із 52 пасажирами врізався в огорожу і спалахнув на шосе Струма поблизу села Боснек близько 02:00 за місцевим часом. Фото: twitter.com/btvnovinite

Автобус у Болгарії, у якому живцем згоріли щонайменше 45 осіб, повертався з екскурсії у Стамбулі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв в ефірі TV21.

Ця трагедія стала найбільшою аварією за участі автобуса в історії Болгарії, заявило міністерство внутрішніх справ країни.

"Люди скупчилися всередині та згоріли вщент. Картина жахлива, жахлива. Я ніколи раніше не бачив нічого подібного", - сказав голова болгарського МВС Бойко Рашков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом перекинувся автобус із білорусами

Голова МЗС Північної Македонії Буяр Османі заявив, що більшість мандрівників, імовірно, зі Скоп'є. Зараз опрацьовують дві версії ДТП.

"Людська помилка водія чи технічна несправність - дві основні версії причин аварії", - заявив голова болгарської слідчої служби Борислав Сарафов.

МЗС України перевіряє, чи є українці серед постраждалих унаслідок цієї аварії.

Смертельна ДТП сталася у ніч на 23 листопада на трасі Софія - Благоєвград. Що стало причиною аварії, точно невідомо. Імовірно, автобус врізався у шлагбаум і зайнявся. Сталося це до чи після зіткнення - незрозуміло. Серед 45 загиблих – 12 дітей. Сімом пасажирам вдалося врятуватися. Вони у лікарні у стабільному стані.

За даними болгарських ЗМІ, автобус був одним із чотирьох у колоні й рухався останнім. Власниками транспортної компанії, чий автобус згорів, є північні македонці.

Представник компанії вже перебуває на місці аварії. Компанія надасть список усіх пасажирів із чотирьох автобусів, які їхали у колоні, а також інформацію про технічний стан транспортних засобів та час їх останнього техогляду.

Зараз ви читаєте новину «Моторошна ДТП у Болгарії із 45 загиблими: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути