понеділок, 04 квітня 2022 15:18

Молдова продовжить купувати російський газ - президентка

Молдова продовжить купувати російський газ - президентка
Президентка Молдови Мая Санду заявила, що країна не може відмовитись від російського газу. Фото: facebook.com/maia.sandu

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що країна не може відмовитися від російського газу. Водночас Кишинів дотримується "певних обмежень" проти РФ.

Про це вона оголосила на пресконференції в понеділок, 4 квітня, передає ZN.ua

"Молдавські банки дотримуються запроваджених обмежень у блокуванні SWIFT для російських банків. Щодо торгівлі молдавського експорту в Росію майже немає через перешкоди. Але ми, як і раніше, купуємо російський газ. Це найважливіший аспект у відносинах із Російською Федерацією. У нас лише один постачальник газу, ситуація надто складна. Ми отримуємо газ із Росії і щодня оплачуємо три - чотири мільйони доларів", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ембарго на російську нафту і газ можуть увести в середу - Financial Times

Молдова не допустить реекспорту в Росію санкційних товарів з інших країн, наголосила Санду. Також президентка сказала, що Молдова "вимушена" переорієнтувати торгові відносини.

"На Росію, Україну й Білорусь припадало 15% нашого імпорту й 26% молдавського експорту. Зараз ми змушені переорієнтувати все, змінювати логістику. Це створює додаткові складнощі й призводить до зростання цін на певні види товарів", - додала Санду.

Молдова не приєднуватиметься до антиросійських санкцій нібито через страх припинення газопостачання. Глава держави зазначила, що західні партнери виявили розуміння до цього рішення Республіки Молдова. За її словами, запровадження Молдовою санкцій проти Росії через вторгнення в Україну не є можливим через численні "вразливі місця" як із погляду безпеки, так і економіки.

Зараз ви читаєте новину «Молдова продовжить купувати російський газ - президентка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути