субота, 03 серпня 2019 16:36

Мітинги в Москві: затримали журналістів та кандидатку в депутати

Мітинги в Москві: затримали журналістів та кандидатку в депутати
У центрі Москви тривають протести. Фото: Reuters

На Пушкінській площі в Москві тривають затримання.

Однією з перших була затримана юрист Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь. Вона є однією з недопущених кандидатів на виборах у Мосміськдуму. Соболь затримали відразу після того, як вона вийшла зі штабу збору підписів на підтримку кандидатів. Це сталося за кілька хвилин до офіційного старту акції - прогулянки по Бульварному кільцю.

Арештували кореспондента "Дождя" Володимира Роменського. Він повідомив в ефірі, що його затримали, коли він передав мікрофон своїй колезі Ганні Немзер, повідомляє "Медуза".

Силовики обшукали рюкзак Роменського. Дістали його акредитацію і редакційне завдання. Незабаром кореспондента випустили з автозаку.

Затримали кореспондентку "Ведомостей" Олену Ваніну. Вона розповіла, що в автозаку разом з нею є неповнолітні і чоловік, який говорить, що у нього може бути зламана рука.

Видання "Сноб" повідомило про затримання свого кореспондента Микити Павлюка-Павлюченка. Про короткочасне затримання розповіла кореспондент "Медіазони" Анастасія Ясеницька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Москві: кількість затриманих перевалила за 900

Також був затриманий голландський журналіст Йост Босман.

Масові вуличні протести тривають у столиці Росії із 14 липня. Люди незадоволені масовим недопуском на вибори в Мосміськдуму представників позасистемної опозиції.

А також тим, що багато кандидатів, лояльних до мерії Москви, ідуть на вибори не від партій, а як самовисуванці. Проблем із реєстрацією у провладних кандидатів немає.

Вибори в московську міську думу відбудуться 8 вересня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Мітинги в Москві: затримали журналістів та кандидатку в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути