понеділок, 12 липня 2021 11:29

Світовий рекорд: комп'ютерну гру 1996 року продали за понад $1,5 млн
3

У Далласі, США, нерозпаковану комп'ютерну гру Super Mario 1996 року продали за рекордні $1,56 млн.

Попередня рекордна ціна для відеогри належала Legend of Zelda, повідомляє аукціонний дім Heritage Auctions. Світовий рекорд протримався два дні.

"Стан копії відеогри захоплює подих. Super Mario - одна з найбільш продаваних відеоігор на Nintedo 64", - йдеться в повідомленні від 11 липня.

Фото: Heritage Auctions

За два дні до продажу Super Mario 64 аукціонний дім продав рідкісну версію фентезійної відеогри Legend of Zelda, яку створили під час обмеженого виробничого циклу наприкінці 1987 року. Вартість лота становила $870 тис.

"Legend of Zelda знаменує початок однієї з найважливіших саг в іграх. Її історичне значення не можна применшити, це дійсно колекційний предмет", - зазначив спеціаліст з відеоігор Heritage Валарі Маклекі.

До цього найбільша вартість лота Super Mario становила $660 тис., що для квітня 2021-го було рекордом. Японська компанія Nintendo почала випускати гру про італійських братів-сантехніків Маріо та Луїджі 1986 року. З того часу продали 58 млн копій Super Mario.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2 спровокував скандал у мережі

У січні відбулася найдорожча угода в історії гри Counter-Strike: Global Offensive. Скін для АК-47 продали за $150 тис. Гравці CS: GO давно заробляють на торгівлі рідкісними скінами зброї. До цього найдорожчою в історії CS: GO була покупка 2020-го скіна StatTrak M4A4 Howl за $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Світовий рекорд: комп'ютерну гру 1996 року продали за понад $1,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути