Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2018 11:06

Мир, дружба, роззброєння - корейські лідери підписали угоду

Мир, дружба, роззброєння - корейські лідери підписали угоду
Корейські лідери домовились припинити війну і денуклеаризувати Корейський півострів

У вівторок, 18 вересня 2018-го, лідери КНДР і Південної Кореї підписали угоду про денуклеаризацію Корейського півострова. Північна Корея зобов'язалася закрити випробувальний ракетний полігон "Сохе" та припинити експлуатацію пускової установки, що розташована там.

Про це повідомив президент Південної Кореї Мун Чже Ін у середу, 19 вересня, у Пхеньяні. Там лідери 2 держав провели спільну прес-конференцію під час третьої зустрічі з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином, пише DW.

Кім Чен Ин погодився, щоб полігон закривали разом із експертами з країн, що займаються врегулюванням конфлікту з КНДР. Надалі будуть обговорювати також закриття Ядерного науково-дослідного центру в Йонбені. Північнокорейський голова згоден зробити такі кроки, якщо США підуть на поступки Пхеньяну, заявив президент Південної Кореї.

Кім Чен Ин хоче перетворити Корейський півострів "на місце без ядерної зброї".
Найближчим часом планує приїхати до Сеулу, столиці Південної Кореї. Це буде перший візит із моменту поділу Корейського півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп подякував Кім Чен Ину після параду без ракет

Також спільну угоду підписали міністри оборони 2 корейських держав. Її мета - зупинити "всі ворожі дії" один проти одного та "ліквідувати небезпеку війни".

Південнокорейський президент також повідомив, що 2 країни хочуть разом провести Олімпійські ігри 2032-го.

18 вересня Мун Чже Ін з дружиною прибули до Пхеньяна. За останні 11 років південнокорейський лідер відвідав Північну Корею вперше.

У квітні та травні 2018-го лідери Південної Кореї та КНДР зустрічались у прикордонній демілітаризованій зоні у селі Пханмунджом. Від початку 1950-х країни перебували в стані війни.

Зараз ви читаєте новину «Мир, дружба, роззброєння - корейські лідери підписали угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути