Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2021 12:58

Міністр в Австралії виграв суд на $25 тис. за наклеп у соцмережі

Міністр в Австралії виграв суд на $25 тис. за наклеп у соцмережі
Міністр оборони Австралії Пітер Даттон / Reuters

Міністр оборони Австралії в середу, 23 листопада, виграв позов про наклеп у суді проти адвоката у справах біженців, який назвав його "апологетом зґвалтування" у Twitter.

Рішення суду збігаються із зусиллями австралійської влади стримати образливі коментарі в соцмережах. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-протестувальників розігнали водометами та сльозогінним газом

Міністр оборони Пітер Даттон сказав у суді, що відчув "біль і страждання", коли у Twitter 25 лютого цього року його образили. Він отримає відшкодування $25 тис., що є частиною максимально можливої суми. Суддя встановив, що це наклеп, але на повсякденне життя міністра уже видалений твіт не вплинув.

Позов Даттона проти активіста Шейна Баззі стосується твіту в день, коли політик, який тоді був міністром імміграції, захищався в ЗМІ у справі проти себе про сексуальне насильство і будівлі парламенту. Баззі опублікував твіт на статтю від 2019 року, у якій Даттон пропонував певним мігрантам, які стверджують, що є жертвами зґвалтування, "використати це", щоб їх впустили в Австралію.

"Опис Даттона як особи, яка виправдовує зґвалтування, безсумнівно, була серйозною маніпуляцією". Але "Даттон не стверджує, що серйозно постраждав через публікацію цього твіту або, що його біль і страждання тривали до розгляду цієї справи", - сказав суддя.

Австралія з 1 грудня відкриє кордони для певних груп іноземців. Під час в'їзду надаватимуть перевагу кваліфікованим працівникам і студентам, жителям Японії та Південної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Міністр в Австралії виграв суд на $25 тис. за наклеп у соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути