четвер, 11 лютого 2021 07:35

Мінфін США попереджає про ризики стосовно криптовалют

Мінфін США попереджає про ризики стосовно криптовалют
Технології можуть бути використані для стримування потоку "чорних" грошей від організованої злочинності. Фото: pixabay.com

Міністр фінансів США Джанет Єллен попередила про "вибух ризиків" на цифрових ринках, у тому числі неправомірне використання криптовалюти.

Вона також заявила, що нові фінансові технології можуть допомогти у боротьбі із злочинністю та скороченням нерівності, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банк Америки попередив про обвал криптовалюти Bitcoin

"Ми живемо в умовах різкого зростання ризиків, пов'язаних із шахрайством, відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та конфіденційністю даних", - сказала Єллен.

Технології можуть бути використані для стримування потоку "чорних" грошей від організованої злочинності та боротьби з хакерами. За її словами, прийняття у грудні закону Про боротьбу з відмиванням грошей дозволить Мінфіну переглянути структуру боротьби з незаконним фінансуванням, яка фактично не змінилася з 70-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкір закликає українців купувати біткоїн: валюта зросте до $100 тис.

Сенат США затвердив 25 січня 74-річну Джанет Єллен на пост міністра фінансів. Її кандидатуру запропонував президент США Джо Байден. Єллен стала першою жінкою, яка очолила Мінфін США.

Єллен - американська економістка та державна діячка. Дослідниця в Брукінґському інституті та професорка Університету Каліфорнії в Берклі. Єллен обіймала посаду голови Федеральної резервної системи (ФРС) США із 2014 до 2018 роки - перша жінка на цьому посту.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін США попереджає про ризики стосовно криптовалют». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути