вівторок, 26 січня 2021 04:22

Міністром фінансів США вперше стала жінка

Міністром фінансів США вперше стала жінка
Джанет Єллен очолила Мінфін США. Фото: bits.media

Сенат США затвердив Джанет Єллен на пост міністра фінансів. Її кандидатуру запропонував президент США Джо Байден. Єллен стала першою жінкою, яка очолила Мінфін США.

За словами 74-річної чиновниці, її пріоритетом буде боротьба з наслідками Covid-19, пише The Guardian.

"Однак потім буде більш довгостроковий проект. Нам необхідно відновити нашу економіку так, щоб вона давала достаток більшій кількості людей і забезпечувала конкурентоспроможність американських робітників у все більш конкурентній глобальній економіці", - вважає вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрозвідку США вперше очолила жінка

"Ми повинні зробити так, щоб люди в Америці не голодували, щоб вони могли покласти їжу на стіл, щоб вони не втратили свої будинки та не опинилися на вулиці через виселення", - сказала Єллен.

Джанет Єллен — американська економістка та державна діячка. Дослідниця в Брукінґському інституті та професорка Університету Каліфорнії в Берклі. Єллен обіймала посаду голови Федеральної резервної системи (ФРС) США із 2014 до 2018 (перша жінка на цьому посту) та заступниці голови ФРС у 2010—2014.

Єллен стала першою в історію жінкою—очільницею міністерства фінансів США. А також першою людиною, яка займала усі три найважливіші "економічні" пости в американському уряді (голова Ради економічних радників, голова ФРС, міністр фінансів).

Зараз ви читаєте новину «Міністром фінансів США вперше стала жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути