вівторок, 26 травня 2020 09:37

Мільярдні збитки через українські огірки: супермаркети Biedronka оштрафують за неправильне маркування

Мільярдні збитки через українські огірки: супермаркети Biedronka оштрафують за неправильне маркування
Biedronka – найбільша комерційна мережа роздрібної торгівлі в Польщі. Фото: Money.pl.

Польський антимонопольний орган (UOKiK) хоче накласти штраф у розмірі 1,5 млрд злотих (понад 9,7 млрд грн) на популярну польську мережу супермаркетів Biedronka. Вони видавала іноземні овочі та фрукти за польські.

Biedronka – за кількістю магазинів це найбільша комерційна мережа роздрібної торгівлі в Польщі. Кожну п'яту партію фруктів та овочів було неправильно позначено. Видаючи українські огірки за польські, нідерландську капусту за місцеву, компанія намагалася підняти продажі, використовуючи патріотичність покупців.

Інформація щодо країни походження має ключове значення для багатьох покупців, які все частіше у виборі продуктів керуються економічним патріотизмом, - інформує польський новиний портал Money.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі розповіли про пільги для українських заробітчан

Польський антимонопольний орган перевірив товар в 49 супермаркетах мережі і виявив порушення в 64 партіях товару, що становило 9,9% від загальної кількості. Штраф у розмірі 1,5 млрд злотих має дорівнювати 10% річного обороту компанії. Раніше уряд Польщі закликав поляків купувати вітчизняну продукцію для підтримки місцевої економіки під час пандемії коронавірусу.

Міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський заявив, що українські сезонні працівники зможуть почати працювати без 14-денного карантину.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдні збитки через українські огірки: супермаркети Biedronka оштрафують за неправильне маркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути