субота, 10 березня 2018 04:25

Мільйонера засудили до 7 років в'язниці за шахрайство

Мільйонера засудили до 7 років в'язниці за шахрайство
Мартін Шкрелі. Фото: EPA

Суд США засудив до семирічного тюремного ув'язнення підприємця Мартіна Шкрелі за звинуваченням у шахрайстві.

Про це передає Reuters.

Рішення суду було пов'язане зі справою про шахрайство з цінними паперами в двох хедж-фондах бізнесмена — MSMB Capital і MSMB Healthcare. Прокуратура постановила, що Шкрелі нелегально вивів активи заснованої ним фармацевтичної компанії Retrophin для виплат обдуреним інвесторам обох фондів.

Прокурор встановив, що Шкрелі підписував папери по фонду "заднім числом", коли в 2011 році MSMB втратив всі активи і ризикував залишитися без інвесторів.

Більше того, підприємець видавав себе за різних людей, представляючись то випускником Колумбійського університету, то студентом, які кинули університет заради кар'єри.

Бізнесмен відмовився визнати провину і зазначив, що суддя і присяжні вибачатимуться перед ним у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмен підняв ціну на ліки в 55 разів

Мартін Шкрелі - американський підприємець. Співзасновник хедж фонду MSMB Capital Management, співзасновник та колишній CEO біотехнологічної компанії Retrophin, засновник та колишній CEO компанії Turing Pharmaceuticals.

Отримав прізвисько "найбільш ненависного бізнесмена США" в 2014 році, коли компанія Retrophin викупила права на рідкісні ліки для лікування ВІЛ. Також ці ліки необхідні онкохворим. Він підвищив ціни на препарат у 56 разів — з 13 до 750 доларів і заявив, що збільшив би ціну ще, якби міг.

Шкрелі викупив альбом реп-групи Wu-Tang Clan за 2 мільйони доларів, який знаходиться в єдиному екземплярі. Потім бізнесмен придбав права на альбом Каньє Уеста, але при цьому заплатив 15 мільйонів доларів шахраю замість справжнього репера.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонера засудили до 7 років в'язниці за шахрайство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути