середа, 23 грудня 2020 19:50

Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні

Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні
Компанія змінила текст пресрелізу. Фото: "Українська правда"

Керівництво компанії Michelin вибачились за ресторанний гід, у пресрелізі якого борщ назвали російською стравою.

"Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіда по московських ресторанах, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за "гастрономічну необачність з неочікувано політичною конотацією", - повідомило посольство України у Франції в Facebook.

Спочатку у Michelin вказали, що борщ та рассольнік є емблематичними російськими стравами. У посольстві це опротестували.

"На кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях", - написано тепер у пресрелізі.

Дипломати додали, що почалась робота над гастрономічним гідом Michelin по ресторанах Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борщ, національна ідентичність і майбутнє України" - росіяни шукають коментатора для пропагандистської передачі серед українських кухарів

"У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу, щоб зняти всі питання. Борщ наш!" - написало посольство.

Ресторанний путівник Michelin назвав борщ "знаменитою російською стравою" Про це повідомили у пресслужбі компанії. Гіди приїхали оцінювати ресторани Москви. Вони були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії. Серед традиційних супів, окрім розсольника, виявився і борщ.

Зараз ви читаєте новину «Michelin вибачилась за приписування борщу до російської кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути