четвер, 21 травня 2015 09:52

Ми хочемо отримати в Ризі чітку відповідь, що Україна стане членом ЄС - Клімкін

Ми хочемо отримати в Ризі чітку відповідь, що Україна стане членом ЄС - Клімкін
Фото: AFP

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який візьме участь в саміті "Східного партнерства" в Ризі, очікує, що ЄС визнає Україну "європейською державою".

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

"Моя країна очікує в Ризі визнання себе європейською державою.Ми хочемо мати чітку упевненість, що Україна підходить для членства в Європейському Союзі, і в майбутньому має шанс стати країною-кандидатом. Ми хочемо бачити світло в кінці тунеля, нам конче необхідна європейська перспектива", - зазначив Клімкін.

Він також додав, що перспектива членства простимулює реформи в Україні. На його думку, безвізовий режим з ЄС стане наступним кроком у зближенні України з Європою.

На питання німецьких журналістів, чи не спричинить безвізовий режим повальну еміграцію з України до ЄС, Клімкін запевнив, що максимальну безпеку забезпечать біометричні паспорти.

"Ми знаємо, що нам досі доводиться проводити реформи, але ЄС може бути впевнений в тому, що Україна досягне успіху", - наголосив міністр. Він сказав, що у України немає жодних виправдань за повільний темп реформ, і що "лише реформи зроблять Україну сильною у протидії агресії Росії". 

Дипломат також очікує, що в Ризі завершиться повна ратифікація Асоціації України-ЄС, тобто документ підпишуть ті країни-члени, які досі цього не зробили. 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Ми хочемо отримати в Ризі чітку відповідь, що Україна стане членом ЄС - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути