пʼятниця, 20 серпня 2021 16:05

Меркель приїхала до Путіна в річницю отруєння Навального

Меркель приїхала до Путіна в річницю отруєння Навального
Меркель в останній раз зустрічається з Путіним як канцлер. Після виборів у ФРН, які відбудуться за місяць, вона піде з політики / Reuters

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у п'ятницю, 20 серпня, прибула в Москву, де в неї відбулася зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Для Меркель це останній візит у Москву як глави уряду, оскільки вже восени покине пост. Вона приїхала в річницю отруєння російського опозиціонера Навального, якого отруїли 20 серпня 2020 року. Про це пише видання "Фокус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель сьогодні зустрінеться з Путіним: про що говоритимуть

Насамперед німецька канцлерка взяла участь у покладанні вінка до могили невідомого солдата. Потім вирушила безпосередньо на переговори з главою Кремля, під час яких планується обговорення двосторонніх німецько-російських відносин і міжнародних проблем, включаючи Україну.

Перед початком зустрічі Путін подарував Меркель букет квітів. Сама вона заявила, що в Росії та Німеччини є ряд розбіжностей, але країни підтримуватимуть контакти. Трохи поспілкувавшись перед журналістами, вони вирушили на закриту частину зустрічі.

У Меркель на 22 серпня також запланований офіційний візит до Києва, під час якого вона проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Як сказав радник глави Офіса президента Михайло Подоляк, під час зустрічі лідери країн планують обговорити питання миру на Донбасі й безпеки, зокрема в газовій сфері. А 31 серпня у Вашингтоні повинна відбутися зустріч Зеленського й американського президента Джо Байдена.

Опублікована програма офіційного візиту Меркель в Україну. На зустрічі з Зеленським обговорять економічне співробітництво і Мінські угоди. Крім того, канцлерка зустрінеться з прем'єром Денисом Шмигалем.

Зараз ви читаєте новину «Меркель приїхала до Путіна в річницю отруєння Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути