вівторок, 12 травня 2020 15:56

Меркель і Шмигаль поговорили про Донбас і коронавірус

Меркель і Шмигаль поговорили про Донбас і коронавірус
Канцлер підтвердила прем'єр-міністру підтримку ФРН у відношенні курсу реформ. Фото Foto: Presse- und Informationsamt der Bundesregierung

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на відеоконференції обговорила з українським прем'єром Денисом Шмигалем ситуацію на Донбасі, двосторонні відносини і пандемію коронавірусу.

Шмигаль повідомив про намір уряду України продовжувати реформи в тісній співпраці з ЄС і МВФ, повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт. Про це пише Інтерфакс Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Входимо в нову фазу пандемії": Меркель розповіла про те, що залишиться після карантину

"Вони говорили про тісні двосторонні та економічні відносини, процес реформ в Україні та ситуацію з безпекою на сході України. Канцлер підтвердила прем'єр-міністру підтримку ФРН у відношенні курсу реформ, особливо в сфері децентралізації, енергетики, права і боротьби з корупцією", - сказав Зайберт.

Канцлер і прем'єр обговорили заходи з придушення пандемії коронавірусу. Канцлер запевнила, що перевірить можливості надати підтримку в подоланні кризи.

Хоча Німеччина вступає в "нову фазу пандемії", тобто послаблює режим карантину, Ангела Меркель висловилася про те, що все-таки залишиться важливим після прийдешніх послаблень введеного через коронавірус карантину.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Шмигаль поговорили про Донбас і коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути