Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2018 13:06

"Меркель чіпляється за виживання" - чого чекати від зустрічі з Путіним

"Меркель чіпляється за виживання" -  чого чекати від зустрічі з Путіним
Путін буде обговорювати з Меркель послаблення санкцій. Фото: Кореспондент

Російський президент Володимир Путін зустрінеться з німецьким канцлером Ангелою Меркель, щоб обговорити послаблення західних санкцій. Так вважає німецький журналіст Борис Райтшустер.

"Зараз загострилася ситуація у зв'язку з рішенням США ввести жорсткіші санкції. Тому головне завдання Путіна – переконати Меркель і всю Європу не посилювати санкції, а краще їх взагалі пом'якшити", - заявив кореспондент в інтерв'ю "Сегодня".

Путіну грає на руку те, що у німецькому суспільстві скептично ставляться до Дональда Трампа. Американський президент для німецьких ЗМІ є основним уособленням зла, каже Райтшустер.

"36% німців вважають, що надійний партнер – це Росія, а 14% – що Трамп і США, за останніми дослідженнями. Дональда Трампа є за що критикувати. Я його теж критикую. Але США – це демократія, де у президента є противага у вигляді законів і парламенту. А Росія – це диктатура, де влада однієї людини нічим не обмежена", - додає.

Якби я був Путіним, я був би задоволений Меркель

Позицію Меркель Райтшустер називає постійним зигзагом. Вона намагається зберегти свою владу за будь-яку ціну. Тому постійно змінює точку зору, розвертає її на 180º і у внутрішній, і у зовнішній політиці. Зараз ситуація із коаліцією хитка, Меркель чіпляється за виживання. Головне для неї - зам'яти проблеми.

"Останні 13 місяців я не бачу великого суперництва з Путіним. Якби я був Путіним, я був би задоволений Меркель", - каже.

Лідер Кремля має багато "троянських коней" у Європі. Грає на її роз'єднання. Його підтримують, зокрема, італійські провладні політики і угорський президент Віктор Орбан. Крайнім лівим подобається його підтримка культу Йосипа Сталіна. Крайні консерватори і релігійні лідери вважають його опорою християнства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін їде в Берлін - неочікувана зустріч з Меркель відбудеться у суботу

" Путін спритний тим, що він сам не визначається, а люди проектують на нього свої ідеологічні уподобання", - каже журналіст.

"Німецьке суспільство не хоче розуміти ситуацію на Донбасі. Навіть якщо я її називаю війною, то люди не хочуть це бачити або говорять, що це Україна "сама напала". Через справу Аркадія Бабченка багато хто почувається обдуреним", - розповідає.

Україна навряд чи може вплинути на ситуацію. Головне - це не опускати руки і проводити реформи, вважає Райтшустер.

Головною темою переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна може бути введення миротворців на Донбас на умовах Кремля. Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «"Меркель чіпляється за виживання" - чого чекати від зустрічі з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути