середа, 20 квітня 2022 06:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв узявся погрожувати іноземцям, які воюють за Україну

Медведєв узявся погрожувати іноземцям, які воюють за Україну
Заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив "денацифікацією" іноземцям, які воюють за Україну. Фото: eastnews.ua

Женевська конвенція не поширюється на іноземців, які воюють за Україну проти російських загарбників.

Про це заступник голови ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив 19 квітня у Telegram, пояснивши, що легіонери Збройних сил України для РФ є "найманцями", а "ніякими не добровольцями".

"Справжні добровольці - це французький полк Нормандія - Неман, перша і друга армії війська польського, які брали участь разом з нами в Берлінській операції 1945 року, перший чехословацький армійський корпус, що бився пліч-о-пліч з Червоною армією в роки Другої світової війни", - зазначив Медведєв.

За його словами, іноземці прибули в Україну воювати за гроші. Медведєв назвав їх "професійними вбивцями зі зламаною психікою" з усілякими "нацистськими примочками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія ігноруватиме погрози РФ через вступ до НАТО

Він пригрозив іноземцям, які воюють на боці України "денацифікацією":

"Іноземні найманці в Україні, які не здадуться нашим військам, разом зі своїми наставниками з бандерівців підлягають денацифікації насамперед. Доведеться їм сповна відповісти за свої дії, якщо залишаться живими".

Раніше Медведєв пригрозив мілітаризувати Фінську затоку у відповідь на можливий вступ Швеції та Фінляндії у НАТО. За його словами, в такому разі "про жоден безʼядерний статус Балтики вже не йтиметься".

Росія 19 квітня повідомила послу Бельгії про те, що висилає з Москви 21 бельгійського дипломата. Вони повинні покинути територію країни до 3 травня. Рішення є помстою за висилку російських дипломатів з країн Євросоюзу. Зокрема, це стосується Бельгії, яка видворила 21 російського дипломата 29 березня після обвинувачення їх у шпигунстві і поширенні російського впливу.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв узявся погрожувати іноземцям, які воюють за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути