середа, 01 лютого 2017 22:49

Медведєв не виконав своєї обіцянки щодо Смоленської катастрофи

Медведєв не виконав своєї обіцянки щодо Смоленської катастрофи

Колишній президент Російської Федерації не виконав своєї обіцянки щодо Смоленської катастрофи.

Про це інформує wp.pl.

Екс-президент Росії Дмитро Медведєв ще у грудні 2010 році обіцяв екс-прем'єру Польщі Дональду Туску передати Варшаві уламки розбитого літака президента Лєха Качинського до першої річниці Смоленської катастрофи 10 квітня 2011 року.

У внутрішньому документі МЗС Польщі з січня 2013 року, підготовленого для тогочасного міністра Радослава Сікорського вказується, що хоча Медведєв пообіцяв у грудні 2010 року віддати Польщі літак Качинського, ця заява мала непублічний характер, а тому російська сторона могла її трактувати по-іншому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі отримали нові матеріали щодо катастрофи під Смоленськом

Польща серйозно поставила питання перед Росією щодо повернення літака у травні 2012 року під час зустрічі Туска з головою Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко. Тоді Матвієнко пообіцяла, що Ту-154М буде повернено до Польщі "упродовж кількох місяців".

1 лютого цього року глава МЗС Вітольд Ващиковський повідомив, що Польща найближчим часом планує подати скаргу до Міжнародного Суду в Гаазі на російське розслідування у справі Смоленської катастрофи.

Літак із президентом Польщі Лехом Качинським, його дружиною, представниками військового командування, міністрами, депутатами, культурними й релігійними діячами розбився неподалік Смоленська 10 квітня 2010 року. Загинули всі 96 людей на борту.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не виконав своєї обіцянки щодо Смоленської катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути