субота, 03 липня 2021 13:56

Мати убила чотирьох дітей, щоб помиритися з чоловіком

Мати убила чотирьох дітей, щоб помиритися з чоловіком
Марту Джонсон засудили до довічного увёязнення за убивство доньки Фото: The Atlanta Constitution

Марту Енн Джонсон заарештували 3 липня 1989-го в американській Джорджії за убивство своєї старшої доньки, Дженніенн Райт. Розслідування ініціювала місцева газета. Ще троє дітей жінки померли за загадкових обставин.

У вересні 1977-го 21-річна Марта була заміжня втретє. Мала двох дітей від попередніх шлюбів — Дженніенн і Джеймса. Невдовзі після розриву Марти з чоловіком Ерлом Бовеном дворічного Джеймса відвезли до лікарні. Там констатували смерть. Зафіксували синдром раптової смерті немовлят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не єдина жертва: убивство 8-річного хлопчика обростає новими подробицями

Марта і Ерл помирилися. У них народилися ще двоє дітей — Ерл молодший і Тібіта. У 1980-му пара знову посварилася. Ерл пішов з сім'ї. Тримісячну Тібіту знайшли мертвою. Знову діагностували синдром раптової смерті немовляти. Ерл повернувся додому. Пізніше казав, що підозрював дружину. Коли пішов з дому вчергове, від невідомого нападу помер Ерл. Дженніенн казала соціальним працівникам, що боїться матері, але ті відправили її додому. Через рік її знайшли мертвою. 11-річна дівчинка задихнулася.

У 1989-му Марта пішла від Ерла і вийшла заміж вчетверте. Тоді ж її арештували. Швидко зізналася, що убила Дженніенн і Джеймса. Сідала на дітей, коли ті спали. Жінка важила більше 113 кг. Робила це, щоб повернувся чоловік. Провину за смерть ще двох дітей заперечувала. На суді відмовилася від зізнань, але присяжним показали відеозапис. Марту засудили до довічного ув'язнення. Вп'яте жінка просить помилування.

"Її визнали винною лише у смерті моєї сестри по батькові, - каже Шейн Райт. – Але насправді ж убила всіх малюків. Ті троє були зовсім малесенькими. Хотіла маніпулювати Ерлом смертями дітей. Йому ставало її шкода і повертався. Жодного разу не сказала, що шкодує про скоєне. Хочу, щоб здохла у тюрмі. Дженніенн була хорошою дівчинкою. Мені бракує її усе життя".

Після цього випадку лікарі проводять додаткові аналізи й експертизи, коли констатують синдром раптової дитячої смерті.

У Вінниці 30 червня померла 11-річна Ірина Химич. Дівчинка страждала на рідкісну недугу, яку за всю історію людства виявили у 200 осіб. Прогерія - генетична хвороба, через яку за рік людина старіє на вісім-десять років. Тривалість життя з таким діагнозом становить 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Мати убила чотирьох дітей, щоб помиритися з чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути