понеділок, 18 квітня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Мати матроса з крейсера "Москва" розповіла про кількість зниклих і поранених

Мати матроса з крейсера "Москва" розповіла про кількість зниклих і поранених
Батькам членів екіпажу не дають ознайомитися зі списком загиблих чи зниклих безвісти. Фото: Twitter/OSINTtechnical

Міністерство оборони Російської Федерації та російські ЗМІ замовчують кількість загиблих і постраждалих на крейсері "Москва".

Мати строковика з підбитого флагмана РФ Єгора Шкребця, який, за формулюванням командування, зник "десь у морі", заявляє про близько 200 поранених у госпіталі в Скалистій бухті, пише The Insider. Жителька окупованої Ялти разом з чоловіком Дмитром прибула у госпіталь, де, за словами жінки, розмістили поранених моряків, 17 квітня.

"Ми кожну обпалену дитину бачили. Не можу передати, як це важко, але я свого не знайшла. Там було лише 200 осіб, а на крейсері понад 500. Де решта? І Краснодар підняли, і всіх інших, все обдзвонили, не можемо знайти", - розповіла Ірина Шкребець.

Її син служив коком на крейсері, проходив строкову службу.

"Вони були на бойовому чергуванні, готували їсти. З моменту присяги, яка була 14 серпня, він був на кораблі", - сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний крейсер "Москва" - показали перші фото палаючого судна

Уперше після початку повномасштабної війни в Україні він зателефонував батькам і розповів, що росіяни "взяли" острів Зміїний. Останній раз з невідомого номеру зв'язувався з батьками через Viber 9 квітня.

Батьки почали шукати Єгора після того, як стало відомо про потоплення "Москви". За словами Шкребець, їх нікуди не пускали:

"Ми поїхали у частину, де вийшов командир, розвів руками і каже: "Я вам нічого не скажу". Я питаю: "Де мій син?", а він: "Ну, в морі десь". Чоловік почав обурюватися: "Що означає в морі? А ти де був?"

Потім вони приїхали до ФСБ Севастополя, але до батьків навіть не вийшли. Також росіянам не дали ознайомитися зі списком загиблих чи зниклих безвісти.

Військове командування РФ не спростувало та не уточнило заяву від 14 квітня про те, що всі члени екіпажу російського крейсера "Москва" вижили. Журналісти встановили особу одного загиблого мічмана "Москви" Івана Вахрушева. Він служив у п'ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

У дописі у соціальній мережі "Одноклассники" Варвара Вахрушева повідомила, що її чоловік загинув під час "виконання своїх обов'язків". На опублікованому нею знімку - чоловік, одягнений в офіцерську форму Військово-морських сил РФ з погонами мічмана.

Зараз ви читаєте новину «Мати матроса з крейсера "Москва" розповіла про кількість зниклих і поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути