Ексклюзиви
середа, 09 червня 2021 02:28

Мати арештованої Софії Сапеги отримала листа від дочки з білоруського СІЗО

Мати арештованої Софії Сапеги отримала листа від дочки з білоруського СІЗО
Софія Сапега написала листа матері. Фото: ЕГУ

Сім'я затриманої в Мінську росіянки Софії Сапеги - дівчини журналіста Романа Протасевича - отримала перший лист від дочки з СІЗО КДБ Білорусі.

У ньому вона просить не звинувачувати у трагедії Протасевича, заарештованого після того, як білоруська влада посадила в Мінську літак Ryanair, на якому вони летіли до Вільнюса з Греції, пише Російська служба BBC.

У листі дівчина описує життя в слідчому ізоляторі.

"Сьогодні третє число, день, коли я повинна була вранці захистити магістерську дисертацію, а ввечері вирушити з Ромою в ресторан, пити шампанське, їсти пасту, зустрічати літо, цілуватися і любити. Однак вийшло все трохи інакше. Замість цього вранці я поснідала кашею, потренувалася, а ввечері випила чай з печивом. Одна. Не було захисту, не було Роми, ресторану і холодного шампанського. Не було свята і любові, але зате був чай. Про це дуже гірко думати, але здається, в житті ще багато всього трапиться, а я це пропущу", — пише дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протасевича у відпустці переслідували - МВС Греції

"Я ніколи не вірила в віщі сни та інше. Але в ніч перед вильотом з Афін Ромі приснився сон, що ми приземляємося в Мінську. Він раніше говорив, що йому сняться віщі сни. Шкода тільки, що це був один з них. Прошу, не варто звинувачувати Рому в тому, що все так вийшло", — додає Софія.

"Що стосується мене, то я тримаюся, дуже багато читаю, постійно читаю. Присідаю сто раз вранці, спочатку прес та інше. Пишу щоденник. Тепер нарешті на такі речі часу у мене достатньо. Я справляюся", — резюмує Сапега.

23 травня в Білорусі примусово посадили цивільний рейс Ryanair, а потім затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту. Офіційною причиною посадки літака в Мінську назвали загрозу мінування літака. Щоб затримати опозиціонера, білоруська влада пішла на безпрецедентні кроки: цивільний рейс посадили примусово за допомогою винищувача.

Опозиційні білоруські ЗМІ стверджують, що наказ підняти винищувачі віддав сам Лукашенко, а командиру рейсу, яким летів Протасевич, ймовірно погрожували збити літак, якщо той не змінить маршрут.

Зараз ви читаєте новину «Мати арештованої Софії Сапеги отримала листа від дочки з білоруського СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути