Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2021 13:11

Математик прорахував і 14 разів зривав джекпот

Математик прорахував і 14 разів зривав джекпот
Стефан Мандель зривав джекпот 14 разів в Румунії, Австралії і США / Youtube

Шанс зірвати джекпот в лотерею 1 з 14 млн. Більше шансів отримати удар блискавкою чи здобути "Оскар". Але одному математику вдалося вирахувати та виграти в лотерею 14 разів.

Уродженець Румунії Стефан Мандель виграв мільйони разом з командою. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірвала джекпот: пенсіонерка у свій день народження стала мільйонеркою

Формулу він розробив, працюючи економістом у комуністичній Румунії в кінці 1950-х, де проводилася дозволена владою лотерея. Математик випрацював формулу, яка могла передбачити п'ять із шести виграшних чисел у системі, яка містить до 40 чисел. Перевірив теорію разом з трьома друзями, які до нього приєдналися.

Мандель сподівався виграти другий приз, для чого слід було вгадати п'ять чисел із шести. Але натомість виграв джекпот. Врешті, виїхав до Австралії, де виграв ще 12 разів.

Замість того, щоб пробувати передбачити точний виграшний набір, купував якомога більше квитків на кожен великий розіграш ставив величезну кількість можливих виграшних комбінацій.

Згодом брав інвесторів, із якими ділив виграш у разі перемоги. У результаті, у нього з'явилася ціла армія покупців квитків, які купували та відправляли за нього квитанції по країні. Ідея полягала в тому, щоб роздобути всі доступні виграші варіанти квитків, забезпечуючи гарантований спосіб виграти джекпот. Як тільки виграшний квиток був підтверджений, і його компанія отримували приз, роздавав його інвесторам і покупцям квитків.

Не існувало правил, що забороняли одній людині купувати безліч квитків. Але влада, врешті, запровадила нові закони, щоб зупинити таку діяльність, бо заявила, що справа математика не відповідає духу гри.

Тоді Мандель перебрався в США, у штат Вірджинія, де були одні з найдешевших квитків. У підсумку, виграв перший приз, а також десятки других і треті на понад $30 млн. Підозри щодо законності операції призвели до чотирирічного судового розгляду та розслідування ФБР і ЦРУ. Розслідування нічого не дало.

Пізніше, 2004-го, математика посадили в тюрму в Ізраїлі за шахрайство. Після звільнення переїхав на острів Вануату в Тихому океані, де живе досі.

Зараз ви читаєте новину «Математик прорахував і 14 разів зривав джекпот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути