вівторок, 25 січня 2022 06:50

Масштабний кібернапад: хакери атакували МЗС Канади

Масштабний кібернапад: хакери атакували МЗС Канади
Інцидент трапився у середу, за день до того, як канадська розвідка попередила громадськість про потребу посилити кіберзахист від можливого російського нападу. Фото: pixabay.com

Хакери здійснили кібератаку на Міністерство закордонних справ Канади.

Минулого тижня масштабний кібернапад на тривалий час вивів із ладу електронні системи канадського відомства, пише Reuters із посиланням на Раду казначейства Канади.

"Кіберінцидент стався 19 січня. За день до того, як канадська агенція радіотехнічної розвідки заявила, що мережеві оператори критичної інфраструктури повинні посилити свій захист від загроз, спонсорованих Росією. Деякі онлайн послуги досі недоступні. Триває робота щодо їхнього відновлення.", - йдеться у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада надасть Україні кредит у $120 млн

Із огляду на складність кібератак може пройти кілька днів, перш ніж джерело атаки ідентифікують. Водночас свідчень того, що інші державні департаменти постраждали, немає.

Канада займає рішучу позицію щодо підтримки України в протистоянні із Росією. Країна хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні. Канада вносить суттєвий внесок до діяльності НАТО, зокрема продовживши операцію REASSURANCE у Східній Європі та беручи регулярну участь у повітряних та морських патрульних операціях, а також розширивши підтримку Канадою України через операцію UNIFIER.

Трюдо також закликав главу оборонного відомства створити новий Центр передового досвіду НАТО з питань клімату та безпеки, аби "Канада та її союзники були готові реагувати на пов'язані із кліматом загрози та невідкладні ситуації".

Зараз ви читаєте новину «Масштабний кібернапад: хакери атакували МЗС Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути