Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 13:20

Масовий ігнор: посли відмовляються зустрітися у російському МЗС у справі Скрипаля. Лавров випитує інформацію у японців

Масовий ігнор: посли відмовляються  зустрітися у російському МЗС у справі Скрипаля. Лавров випитує інформацію у японців
Експерти працюють на місці отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Голови дипмісій кількох країн у Москві відмовляються зустрічатися у цій справі з російськими експертами. Фото: Reuters

Іноземні посли у Москві масово відмовляються зустрічатися у російському МЗС у справі отруєння колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Дипвідомство РФ запросило всіх послів у Москві зустрітися 21 березня. Їм запропонували обговорити питання отруєння Скрипаля з експертами російського Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями, повідомляє ТАСС.

Посол Китаю в Москві Лі Хуей, посол Франції Сільві Берману , посол Німеччини Рюдігер фон Фріч, посол США Джон Хантсман і посол Великої Британії в Росії Лорі Брістоу заявили, что не братимуть участі у зустрічі. Замість себе відправлять представників дипмісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко, Скрипаль, Литвиненко: ланцюг отруєнь пов'язали з Путіним

Тим часом голова російського МЗС Сергій Лавров, перебуваючи з візитом у Японії, намагається з'ясувати місце перебування та стан Сергія Скрипаля.

Російський та японський дипломати погодилися, що найважливіше у справі отруєння — прояснення усіх фактів. Лавров додав, що серед них першочерговими вважає два.

"Перший – де перебуває пан Скрипаль і його дочка. І другий – чому офіційний представник Скотланд-Ярду заявив, що розслідування ще займе місяці, а вердикт британський уряд вже виніс, не чекаючи судового рішення. Сподіваюся, що японські друзі Росії у своїх подальших контактах із Великою Британією постараються роз'яснити ці факти", – заявив Лавров.

Британія відмовляється надавати російським дипломатам доступ до Скрипаля та його доньки, повідомляв 18 березня "Інтерфакс". Відповідний консульський запит росіяни відправили у британській МЗС. Там відповіли, що вважають Скрипаля британським громадянином, тому доступ не нададуть.

Президент Росії Володимир Путін не може дистанціюватися від справи щодо отруєння російського екс-агента Сергія Скрипаля, вважає міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон. "Володимир Путін сам заявляв, що зрадників, таких як Скрипаль, треба отруювати", - сказав Джонсон в інтерв'ю виданню Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «Масовий ігнор: посли відмовляються зустрітися у російському МЗС у справі Скрипаля. Лавров випитує інформацію у японців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути