Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 22:25

Маск відправить надважку ракету Falcon Heavy в космос: трансляція

Сьогодні, 6 лютого, в проміжку з 20:30 до 23:30 за київським часом американська приватна компанія SpaceX підприємця Ілона Маска здійснить тестовий запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy.

Захід заплановано на стартовому комплексі 39А космодрому ім. Джона Кеннеді на мисі Канаверал в штаті Флорида, Сполучені Штати Америки, повідомляє "Ліга.Новини".

Перший блок ракети складається з 3 модифікованих прискорювачів Faclon 9. Кожен з них складається з 9 двигунів Merlin. Це дає в сумі 27 силових установок і майже 23 кілоньютон сумарною тяги на рівні моря і близько 25 кН в вакуумі. Що потужніше, ніж 18 працюючих на повну потужність Боїнгів-747. І якщо бічні прискорювачі вже використовувалися навесні-влітку 2016 року, то центральний буде використаний вперше.

Автор: ukranews.com
  Falcon Heavy запустять з автомобілем Tesla на борту
Falcon Heavy запустять з автомобілем Tesla на борту

Відзначається, що при зльоті всі 3 прискорювача Falcon 9 працюватимуть на повну потужність. Незабаром після зльоту роботу центрального силового вузла знизять, поки не вигорять бічні. Як тільки вони допрацюють, знову включиться центральний вузол.

Відомо, що бічні прискорювачі будуть повернуті на майданчики на суші, а центральний вузол інженери мають намір посадити на плавучу платформу "Of Course I Still Love You" в Атлантичному океані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є чим пишатись": ракетами Ілона Маска керує українець

Повнофункціональна ракета буде здатна нести навантаження до 64 метричних тонн, що більше, ніж Боїнг-737 разом з пасажирами, екіпажем, паливом і багажем. Тому Falcon Heavy зможе виводити в космос вдвічі більше вантажу, ніж найближчий конкурент - застаріла ракета Delta IV Heavy. А вартість запуску буде втричі меншою. Лише Saturn V, яка використовувалася для місячних місій, могла закинути на орбіту більше вантажу.

Параметри ракети: висота - 70 метрів, діаметр - 3,7 м (основна "свічка") і більше 12 м в ширину в розгінному блоці, маса - 1420 тонн. Здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 63,8 т, на геоперехідну - 26,7 т, до Марса - 16,8 т, до Плутона - 3,5 тонн.

Автор: news.liga.net
  Falcon Heavy зможе виводити в космос вдвічі більше вантажу, ніж найближчий конкурент
Falcon Heavy зможе виводити в космос вдвічі більше вантажу, ніж найближчий конкурент

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск показав, що відправить у космос на ракеті Falcon Heavy

У Японії космодрому Утіноура запустили ракету SS-520. Її діаметр 52 см.
Пристрій виведе на земну орбіту експериментальний супутник вагою 3 кг, пише korrespondent.net.
Ракета важить 2,6 т. Довжина - 9,5 м. Діаметр - 52 см.

Зараз ви читаєте новину «Маск відправить надважку ракету Falcon Heavy в космос: трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути