четвер, 16 червня 2022 21:40

Макрон пояснив, чому продовжує спілкуватися з Путіним

Макрон пояснив, чому продовжує спілкуватися з Путіним
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Україна та Росія мають відновити переговори. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон насправді завжди підтримував Україну та про всі розмови з президентом РФ Володимиром Путіним розповідає голові держави України Володимиру Зеленському.

А їздив Макрон до Путіна тільки, щоб запобігти повномасштабній війні. Про це він розповів журналістам в Києві після зустрічі з очільниками України, Німеччини, Італії та Румунії, передає "ТСН".

"Коли ми прибули сюди в лютому – спочатку пан Шольц, а потім я – ми прибули до Москви, а потім до Києва. Ми хотіли запобігти цьому конфлікту. Наша позиція завжди була абсолютно чіткою. Ми завжди підтримували Україну та український народ", – сказав президент Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: приїзд західних лідерів та нове озброєння

Макрон зауважив, що не вступав у війну з російським урядом: "Тобто колективно ми не ведемо такої війни. Саме тому ми абсолютно прозорі, щоразу повідомляючи про це президентові Зеленському, ми продовжували переговори з російським президентом".

Згадав він і про те, що Росія та Україна мають нібито сісти за стіл переговорів.

"Ми також вважаємо, що в один прекрасний момент цей конфлікт повинен зупинитися і повинні відбутися переговори", – розповів Макрон.

Президент Франції Еммануель Макрон зізнався, що Захід уклав домовленість не надавати Україні штурмові літаки і танки. Бояться, що їх втягнуть у війну з Росією.

16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі і президент Румунії Клаус Йоганніс відвідали зруйноване росіянами місто Ірпінь на Київщині. Потім президент Зеленський провів переговори з західними колегами.

Зараз ви читаєте новину «Макрон пояснив, чому продовжує спілкуватися з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути