неділя, 04 грудня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон посилив інформаційну операцію РФ своєю заявою – ISW

Макрон посилив інформаційну операцію РФ своєю заявою – ISW
Французький лідер Еммануель Макрон зробив заяву, яка посилила російську інформаційну операцію про необхідність Заходу обговорити "гарантію безпеки" для Москви. Фото: "РБК-Україна"

3 грудня президент Франції Емануель Макрон заявив, що Заходу слід подумати, як ставитися до "гарантій безпеки" для Росії, якщо диктатор Володимир Путін погодиться на переговори щодо припинення війни в Україні.

Ця заява посилила російську інформаційну операцію про необхідність Заходу обговорити "гарантію безпеки" для Москви. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Ця тема буде частиною тем для світу, тому нам потрібно підготувати те, що ми готові зробити. Як ми захищаємо наших союзників. Як дати гарантії Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів", – сказав в інтерв'ю Макрон.

"Гарантії безпеки", які вимагає Росія, спричиняють частковий демонтаж НАТО шляхом повернення до кордонів 1997 року та надання Москві права вето на майбутнє розширення Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон телефонуватиме Зеленському перед розмовою з Путіним

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у своєму виступі послався на ці вимоги 1 грудня, нагадали аналітики.

"Вимога Росії щодо "гарантій безпеки" є частиною більшої російської інформаційної операції, в якій НАТО зображується як провокатор вторгнення в Україну", – йдеться у звіті ISW.

Аналітики вважають, що "гарантії безпеки", які Україна, НАТО та решта Європи приймуть від Росії після неспровокованої та жорстокої війни, можуть бути більш слушною темою для розмови західних лідерів, які планують переговори з Москвою.

3 грудня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія озвучив умови переговорів про гарантії безпеки для Росії. За його словами, Україна готова забезпечити Росії гарантії безпеки, аля цього потрібно: російській армії покинути територію України, виплатити репарації, покарати всіх воєнних злочинців, добровільно здати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Макрон посилив інформаційну операцію РФ своєю заявою – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути